balkanski ratnik

I Mario Sova među optuženima za otmicu Puljanina D. Marinkovića

Foto: Saša Miljević/PIXSELL
dino marinković
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
\'Crna Zagreb Hrvatska 22.09.2009. Sudenje Mariu Sovi za ubistvo ispred Aquariusa, Zupanijski sud, Trg Nikole Subica Zrinskog 5. Photo: Anto Magzan/VLM\'
Foto: Saša Miljević/PIXSELL
privođenje
21.07.2010.
u 09:51
Optužnica tereti Marija Gilga (34), Marija Sovu (42) iz Zagreba i Dalibora Marovića (34) iz Zagreba da su oteli Marinkovića kako bi uz prijetnju smrću od njega dobili 50.000 eura.
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv Marija Gilga (34), Marija Sove (42) iz Zagreba i Dalibora Marovića (34) iz Zagreba, nastanjenog u Manjadvorcima, zbog otmice Puljanina Dina Marinkovića (39) u siječnju ove godine.

Tereti ih se da su u prvoj polovici siječnja 2010. godine dogovorili da otmu oštećenog Dina Marinkovića kako bi ga primorali da im uz prijetnju smrću preda 50.000 eura. Tereti ih se da su 17. siječnja 2010. u Puli Gilga i sada pokojni Mladen Popović zvani Pop, po uputama koje su im dali Sova i Marović o kretanju vozila oštećenog, oteli ga, stavili u vozilo kojim je upravljao pokojni Popović, no on se, nakon što je okrivljenom Gligu ispao revolver, domogao pištolja i tako se oslobodio.

Protiv okrivljenog Marija Gliga predloženo je produljenje pritvora, dok se druga dvojica okrivljenika nalaze u pritvoru koji im je određen u drugim predmetima, izvijestio je DORH.

>>Pula: Ubojica otmičara pušten na slobodu

Marinkovića su u pulskoj Verudi audijem A6 presreli vlasnik auta Popović i Gilg nakon što su ga neko vrijeme pratili. Predstavivši se kao policajci, stavili su mu lisičine, smjestili ga u auto te se odvezli prema Premanturi, mjestu desetak kilometara udaljenom od Pule.

Kod streljane Valdebek Gilgu je ispao pištolj, Marinković ga se dočepao te je hicem u glavu usmrtio vozača Popovića, a hicem u lijevi lakat ranio Gilga. Auto je sletio s ceste, a obračun se nastavio. Gilg je uspio Marinkovića lakše ozlijediti, ali Marinković je uspio pobjeći, a slučajni prolaznik prevezao ga u policijsku postaju.

Marinković je nakon saslušanja u istrazi pušten na slobodu nakon procjene kako je Popovića ubio u nužnoj samooobran. Glig je zadržan u protvoru.

Dino Marinković nekoliko mjeseci ranije svjedočio je ubojstvu Aleksandra Ausilija (39) iz Rijeke koji je s Denisom Dukićem (34) iz Pule upao u kuću Marinkovićeva prijatelja Massima Morattija. Dana 6. prosinca 2009. u 20.20 sati u Morattijevu obiteljsku kuću u Šišanu kod Pule upali su Ausilio i Dukić. Htjeli su ga orobiti, no Moratti je Ausilija ubio, a Dukića teško ranio. Županijsko državno odvjetništvo u Puli Morattija tereti za ubojstvo u prekoračenju nužne obrane Aleksandra Ausilija te pokušaj ubojstva i nanošenje teške ozljede Denisu Dukiću (33). Istom optužnicom Dino Marinković optužen je za nanošenje teške ozljede Dukiću, dok je Dukić optužen zbog pokušaja razbojstva.

Ovi slučajevi povezuju se s akcijom Balkanski ratnik za koje je u Urugvaju zaplijenjena 2,1 tona kokaina.

Zasad ipak ostaje nepozanto kako se u priču upleo Mario Sova koji je krajem svibnja na ponovljenom suđenju na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog ubojstva Roberta Marana u ožujku 2000. pred diskotekom Aquarius. Prije izricanja presude Sova je, na  zamolbu Županijskog suda u Puli, ispitan zbog sumnje na poticanje na otmicu Dina Marinkovića.  Sova je pred istražnim sucem iznio obranu i zanijekao djelo.

Trenutačno se nalazi u protvoru zbog posjedovanja kokaina.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

MU
mudri
13:19 21.07.2010.

optužen za ubojstvo i dobio 4 godine???Meni to više sliči na nagradu nego na kaznu.Za otmicu će po tom kriteriju vjerovatno biti oslobođen. Zbog ovakvih presuda narod nema nikakvo povjerenje u pravdu i pravosuđe. Nadam se da EU nikad neće dozvoliti ovakvom šljamu od države da im se približi.

Avatar sultan46
sultan46
17:47 23.07.2010.

Piste mario sova iz zagreba,,nije on iz zagreba vec iz bosne (kakanj).. A ti mudri prati malo unazad sve sta se desavalo da bi znao zasto ga je ubio..(samoobrana)

MU
mudri
13:35 25.07.2010.

javio se sultan,jatak iz bosne koji je otišo u europu pljačkat,i prostituirat se za šakicu para....smeće. da ti ja kažem šta je sova izmetu ljudski.on je dilerčina,švercer oružjem,otmičar,a čovjeka nije ubio u samoobrani jer čovjek nije imao ni pištolj niti nož niti išta od oružje tako da mu život nije bio ugrožen.ubio ga je jer je narkomansko govno koje je bilo našmrkano.