Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pula: Ubojica otmičara pušten na slobodu

privođenje
Foto: Saša Miljević/PIXSELL
1/2
19.01.2010.
u 12:30

Nakon saslušanja pred istražnim sucem u Puli, Dino Marinković, osumnjičen za ubojstvo jednog te ranjavanje drugog otmičara, pušten je na slobodu.

PULA - Dino Marinković, osumnjičeni za ubojstvo i pokušaj ubojstva, nakon saslušanja pred istražnim sucem u Puli, pušten je na slobodu. Mario Gilg, osumnjičeni za otmicu D. Marinkovića, zadržan je u pritvoru.

Dvojica preživjelih sudionika nedjeljnog obračuna na Premanturskoj cesti privedena su u ponedjeljak navečer istražnom sucu.

Dinu Marinkovića (38) iz Fažane sumnjiči se za ubojstvo i pokušaj ubojstva, a Marija Gilga (34) iz Zagreba za otmicu. Utvrđen je i identitet ubijenog. Riječ je o Mladenu Popoviću (40) iz Sesveta.

Istraga je potvrdila medijsku inačicu događaja. Očito je da se na Premanturskoj cesti odigrala prava drama. Marinkovića su u pulskoj Verudi audijem A6 presreli vlasnik auta Popović i Gilg nakon što su ga neko vrijeme pratili. Predstavivši se kao policajci, stavili su mu lisične, smjestili ga u auto te se odvezli prema Premanturi, mjestu desetak kilometara udaljenom od Pule.

Kod streljane Valdebek Gilgu je ispao pištolj, Marinković ga se dočepao te je hicem u glavu usmrtio vozača Popovića, a hicem u lijevi lakat ranio Gilga. Auto je sletio s ceste, a obračun se nastavio. Gilg je uspio Marinkovića lakše ozlijediti, ali Marinković je uspio pobjeći, a slučajni prolaznik prevezao ga u policijsku postaju.

Gilg je idućeg dana potražio liječničku pomoć u bolnici. Neslužbeno doznajemo da je u automobilu, nad kojim je i danas nastavljeno vještačenje, pronađen pištolj te značka policije BiH.

Policija navodi da sudionici nikad nisu bili pripadnici hrvatskog MUP-a. Značka je, čini se, pripadala Popoviću koji je, navodno, 90-ih radio kao policajac u BiH. Nije poznat po ranijim prijestupima.

Marinković je poznat po protuzakonitom ribolovu, a Gilg po krađama. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a primarni mu je cilj otkrivanje motiva za otmicu. Neslužbeno doznajemo kako se istragom, osim ubojstva koje se dogodilo prošlog mjeseca u Šišanu kraj Pule, obuhvatila i zapljena 1,3 kilograma kokaina u studenom prošle godine. Tada je na ulazu u Tunel Učka uhićen Drago Grgić (46) iz Zagreba.

Komentara 7

Avatar marquis
marquis
16:01 19.01.2010.

obračun narko klanova. Neka se poubijaju međusobno, a one koji prežive - policija pokupi.

OK
okokučnopišalo
17:31 19.01.2010.

Svi su oni poznati policiji zato se je trebao dogoditi slijedeći scenarij. Marinković je trebao ukokati i Gilga a ovaj u samrtnom grču Marinkovića i Hrvatska bi se riješila još trojice zločestih dječaka a mi porezni obveznici uštedjeli bi prilično kuna...

Avatar sultan46
sultan46
15:35 19.01.2010.

eto sta se desava kod nas.. nista nemoze da prodje a da se bosanci ne spominju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije