presuda za obljubu

I. B. Kudriću osam godina zatvora za silovanje i smrt punice

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
I. B. Kudriću osam godina zatvora za silovanje i smrt punice
29.04.2010.
u 09:28
"Ako si pošteno presudila, neka ti je blagoslovljeno sve do dvanaestog kolina, ako nisi, onda neka ti je prokleto sve!"
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Ivan Božić Kudrić (55) osuđen je danas nepravomoćno na osam godina zatvora zbog silovanja i smrti punice Ive V. (83) početkom prosinca prošle godine u Neoriću.

- Ako si pošteno presudila neka ti je blagoslovljeno sve do dvanestog kolina, a ako nisi onda neka ti je prokleto - odgovorio je Božić Kudrić sutkinji kada ga je pitala ima li što reći nakon obrazlaganja presude.

Od zadobivenih ozljeda starica je preminula u splitskoj bolnici nakon šest dana, a smrt je nastupila kao posljedica gušenja. Nasrnuo je na nju u dimnjoj kuhinji nakon što je spremio stoku u tor. Iako je negirao silovanje, ozljede nastale na vanjskom i unutranjem dijelu spolovila dokazuju da je ipak došlo do nasilnog spolnog odnosa.

- Doktor laže! Da sam j... babu, k.... bi mi bio unutra, to valjda i sama znaš - objasnio je Božić Kudrić sutkinji.

Iako u staričinoj vagini nije nađena sperma, u brisu je pronađen njegov kromosom. Doktorica i Marta V. koje su prve pronašle nesretnu Ivu kazale su da je ležala u krevetu, a kada su podignule pokrivač vidjele su da su joj najlonke navučene, ali da su joj gačice spuštene i zamrljane krvlju. Tragovi krvi nađeni su i na donjem rublju njezina zeta.

Kao olakotnu okolnost sud je Božiću Kudriću uzeo raniju neosuđivanost, a kao otegotnu okolnost pripisali su mu bešćutnost, budući su živjeli u istom domaćinstvu te je ona najmanje od njega mogla očekivati takvo što.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

ČO
čombe
12:34 29.04.2010.

Ovo je upravo nevjerojatno, van pameti i mozga da se jednom najobičnijem ljudskom šljamu dopušta skrivanje lica od javnosti umjesto da ga se razgoliti do kraja i da cijela nacija vidi kakvo smeće je živjelo u njihovoj sredini ... Mislim da je krajnje vrijeme da se prestane više sa skrivanjem lica koji su se na bilo koji način ogriješila o zakon ...

TU
Tupislav
10:49 29.04.2010.

Da nije kriv a pokriva facu... Dok ranije nije osuđivan.. Nesto mi tu ipak smrdi !!!

MM
Mladen Miletić
15:16 29.04.2010.

Starci su jeftiniu Hrgastoj mozes ih i hebati i ubiti za sitnu kaznicu ! Svi smo jednaki pred sudom naravno, Za ubojstvo 3 godine i silovanje 5 naravno 50% od toga öe odlezati ako ga Mesic ne pomiluje . Dali je stara bila rodbina od suca dali bi tako prosao ? Zna se ali neprica se . poneki koji trefiku obiju drugi puta dobiju takovu kaznu !