Iznuda

I Alemka Markotić dobila prijetnje, od nje tražio novac u kripto valuti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Alemka Markotić dolazi u banske dvore
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Alemka Markotić, ravnateljica Klinke za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Alemka Markotić dolazi u banske dvore
06.10.2020.
u 16:20
Muškarac je otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu oštećene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio navodeći da na određeni način mora uplatiti točno određen iznos u kripto valuti
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda na štetu 56-godišnjakinje. Kako RTL.hr neslužbeno doznaje meta osumnjičenog je bila ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" i članica Stožera Alemka Markotić.

Naime, sumnja se da je krajem rujna 2020. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog pribavljanja imovinske koristi, koristeći mobilni uređaj otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu oštećene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio navodeći da na određeni način mora uplatiti točno određen iznos u kripto valuti, odnosno pokušao je prisiliti da to učini na štetu svoje imovine.

Isto tako, nedugo potom, nekoliko dana kasnije u prvom tjednu listopada 2020. godine je, ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske ponovno oštećenoj poslao poruku kojom je kod nje izazvao osjećaj straha, pripćila je Policijska uprava zagrebačka.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KO
Komentar
16:36 06.10.2020.

Jel ovo nesto kao pokret #metoo. Cekam jelenu da zapocne neku kampanju!

Avatar salko1951
salko1951
17:10 06.10.2020.

Mene svaki mjesec Holding traži da platim uplatnice koje mi šalju u kuvertama.

BH
Bunjevac=Hrvat
16:47 06.10.2020.

luda vremena.