Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznuda

I Alemka Markotić dobila prijetnje, od nje tražio novac u kripto valuti

Zagreb: Alemka Markotić dolazi u banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
06.10.2020.
u 16:20

Muškarac je otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu oštećene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio navodeći da na određeni način mora uplatiti točno određen iznos u kripto valuti

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda na štetu 56-godišnjakinje. Kako RTL.hr neslužbeno doznaje meta osumnjičenog je bila ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević" i članica Stožera Alemka Markotić.

Naime, sumnja se da je krajem rujna 2020. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog pribavljanja imovinske koristi, koristeći mobilni uređaj otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu oštećene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio navodeći da na određeni način mora uplatiti točno određen iznos u kripto valuti, odnosno pokušao je prisiliti da to učini na štetu svoje imovine.

Isto tako, nedugo potom, nekoliko dana kasnije u prvom tjednu listopada 2020. godine je, ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske ponovno oštećenoj poslao poruku kojom je kod nje izazvao osjećaj straha, pripćila je Policijska uprava zagrebačka.

 

Ključne riječi

Komentara 4

KO
Komentar
16:36 06.10.2020.

Jel ovo nesto kao pokret #metoo. Cekam jelenu da zapocne neku kampanju!

Avatar salko1951
salko1951
17:10 06.10.2020.

Mene svaki mjesec Holding traži da platim uplatnice koje mi šalju u kuvertama.

BH
Bunjevac=Hrvat
16:47 06.10.2020.

luda vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije