Pomilovan

Huanito je i službeno slobodan, no njegova bitka nije završila: I dalje traži lijek

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Huanito je i službeno slobodan, no njegova bitka nije završila: I dalje traži lijek
17.03.2019.
u 22:19
Huanito je malo bolje što se tiče psihički, vidim da se i smije... No, on i dalje traži lijek. Ovo što je bilo u ljekarni to je nije to, to je THC 0.2, a što s tim, to Huanitu ne pomaže, kaže majka Zlata Luksetić
Pogledaj originalni članak

Huanito Luksetić sada je i službeno slobodan čovjek nakon što ga je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pomilovala.

– Huanito je malo bolje što se tiče psihički, vidim da se i smije... No, on i dalje traži lijek. Ovo što je bilo u ljekarni to je nije to, to je THC 0.2, a što s tim, to Huanitu ne pomaže – ispričala je njegova majka Zlata Luksetić za Dnevnik Nove TV.

Problem je što ni toga u ljekarnama nema, a iz Huanitova slučaja nismo, kažu liječnici, ništa naučili.

– Vlada ništa nije napravila, doslovno ništa, lijek nije dostupan, Huanito se ne može liječiti, lijepo da nije završio u zatvoru i to je to – kaže doc. dr. Ognjen Brborović i smatra da je za to odgovoran nadležni ministar zdravstva.

– Ja ne mogu nijedne druge nego ideološke razloge pojmiti, jer što se tiče znanosti i medicine, stvar je jasna, to je lijek i treba biti dostupan ljudima. To su sve ljudi, ako se nešto ne poduzme, ako im se ne pomogne, osuđeni su na smrt i nemojmo se zavaravati da se radi o nečemu benignijem – rekao je dr. Brborović.

VIDEO Zlata Luksetić, majka Huanita Luksetića

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Matteo1212
Matteo1212
23:44 17.03.2019.

Da li se novinari ikad zapitaju kakvo je psihičko stanje radnika Uljanika i Trećeg Maja nakon skoro pola godine bez prihoda, nakon što su ih razne bitange i njihovi nalogodavci iz vladajućih garnitura u Istri i Rijeci dovele u tu situaciju...

KO
Kora
08:11 18.03.2019.

Hoće kazati da bi mu država trebala dopustiti daljnji uzgoj.

GO
goran2hr
08:02 18.03.2019.

Lijek je već našao. Sada neka udvostruči dozu.