Spava u hotelu

Hrvoje Petrač dva tjedna na liječenju u Daruvaru

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Hrvoje Petrač dva tjedna na liječenju u Daruvaru
07.02.2011.
u 22:05
Liječenje Hrvoja Petrača u Daruvarskim toplicama odobrio je HZZO, a Petrač se ondje pojavio kao i svi drugi, s uputnicom u ruci
Pogledaj originalni članak

Hrvoje Petrač, koji u bjelovarskom zatvoru služi kaznu zatvora zbog otmice sina Vladimira Zagorca, nalazi se na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama. Potvrdu te informacije dobili smo u upravi toplica, gdje nam je također rečeno kako će Hrvoje Petrač ondje na rehabilitaciji biti 14 dana.

Kako neslužbeno doznajemo, Petrač će, među ostalim, biti na terapiji poprilično oštećene kralježnice, koju je prije liječio u Varaždinskim toplicama. Doznajemo kako će cijelo vrijeme biti smješten u hotelu Termal, gdje će ga 24 sata dnevno nadzirati dvojica pravosudnih policajaca – na terapijama, pregledima, svugdje po hotelu, odnosno do ulaza u sobu. Neslužbeno smo doznali kako mu je liječenje u Daruvarskim toplicama odobrio Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje te da je na pregled i liječenje, kao i ostali građani, stigao s valjanom uputnicom.

Kakve je terapije osobno dobio Hrvoje Petrač, odnosno u kakvom mu je stanju kralježnica, nismo uspjeli doznati. No, ako je riječ o liječenju oboljele kralježnice, uobičajeni pacijenti prolaze tretman medicinske gimnastike u dvorani, hidrogimnastike u terapijskom bazenu, elektroterapiju, ultrazvučnu terapiju te kuru blatom ili parafinom, odnosno u nekim slučajevima i McKenziejeve vježbe.

S obzirom na to da je odabrano stacionarno liječenje, očito je to bila najjeftinija varijanta na koju Hrvoje Petrač ima pravo. Kako je Večernjak već prije procijenio, na putovanje u 55 kilometara udaljene Daruvarske toplice samo na put dnevno bi se trošilo 880 kuna, a vozilo bi dok je Petrač na rehabilitaciji bilo u "praznom" hodu pa bi, u najjeftinijoj varijanti, dnevno čekanje stajalo 150 kuna za vozilo pravosudne policije i eventualno još 300 kuna za najmanje dva vozila MUP-a, ako bi Petračeve odlaske i dolaske pratili specijalci. Prema okvirnom izračunu, 14 dana vožnje stajalo bi između 35 i 41 tisuću kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

AN
ana
22:18 07.02.2011.

Poznato je da je proljeće krasno u Istri, a rana jesen u Dubrovniku je jednostavno nezaboravna.

OB
-obrisani-
22:22 07.02.2011.

Malo čovjek da preko odvjetnika lakše uredi poslove sa vanjskim svijetom...

OB
-obrisani-
22:36 07.02.2011.

a neka mu prijatelj plati enerđi ređuvenejšn.