HSP UZ HHO

Hrvatska vlada izbjegava osudu komunističkih zločina?!

Foto: Maja Šantoši/Pixsell
hsp
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
hsp
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
hsp
07.06.2011.
u 15:03
Takvu osudu donio je Europski parlament, a hrvatska vlada to ne želi zbog pritiska SDSS-a, tvrdi Danijel Srb, predsjednik HSP-a
Pogledaj originalni članak

SLATINA – Konferenciju za novinare na teme: Decentralizacija u Hrvatskoj – nova regionalna podjela i Aktualna politička situacija u Hrvatskoj Danijel Srb, predsjednik HSP-a i saborski zastupnik, Zvonimir Šimić, predsjednik ŽO  HSP-a, te županijski vijećnici HSP-a Mato Bubaš, Tomislav Matek i Željko Teri održali su danas u gradskom parku u Slatini, pod otvorenim nebom, a sve s ciljem, kako su naglasili, da i javnost vidi prirodne i druge ljepote naših gradova.

– Vlada RH u četvrtak je donijela prijedlog o dopuni Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u RH. Pri tome se predlaže da 23. kolovoza postane Dan žrtava totalitarnih i autoritativnih sustava. Nasuprot tome postoji prijedlog HHO-a, koji HSP podupire, da 23. kolovoza bude Dan sjećanja na žrtve fašizma i komunizma. Ovdje je riječ o velikoj razlici u kojoj Hrvatska ponovno pokazuje da nema hrabrosti u hrvatsko zakonodavstvo unijeti europsku civilizacijsku stečevinu koju je Skupština EU parlamenta prihvatila kroz Rezoluciju o osudi komunističkih zločina, a Europski parlament Rezoluciju o europskoj savjesti i totalitarizmu. Prema tome, Vlada RH, pod pritiskom SDSS-a, nije imala hrabrosti ovakav tekst zakona nego ga mijenja i preinačuje u drugačiji prijedlog. Hrvatska još jednom pokazuje da nije u stanju obračunati se s komunizmom, njegovim naslijeđem i osuditi sve komunističke zločine kojih je bilo i na ovom području, izjavio je Danijel Srb u Slatini naglasivši da u hrvatskoj politici nešto nije u redu.

– To je pokušaj da se, kroz ovakav naziv, dugoročno gradi teza da je u Hrvatskoj i u posljednja dva desetljeća bilo autoritativnih režima u kojima su oni, koje predstavlja SDSS, bile žrtve. To je jedna iznimno opasna odluka koju je hrvatska vlada morala prepoznati – izjavio je Srb.

Upozoreno je da je, prije pet godina, panonska regija zaostajala čak 70 posto za prosječnom europskom regijom te da se na tome ništa nije učinilo da bi se to zaostajanje nadoknadilo.

– Poslije parlamentarnih izbora odmah treba doći do novog regionalnog ustroja jer je postojeći neodrživ. Malo je novca za razvoj gospodarstva, komunalnu infrastrukturu i druge potrebe. Samo u Slavoniji 20-ak je općina koje se ne mogu financirati pa takve ne trebaju ni postojati – istaknuto je na susretu s novinarima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
srb
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OB
-obrisani-
15:28 07.06.2011.

Vlada u saradnji sa udboidima i jugofilima, tajnim službama i ostalim petokolonašima, koči civilizacijski odmak Hrvatske od protuhrvatskih režima

OB
-obrisani-
15:56 07.06.2011.

Kad tad će se morati osuditi svi zločini.Zločinci su oni koji to sprečavaju.ostaviti će nam i djeci da se glodje.Samo zato što su nesposobni poltroni imamo i danas temu na koju nas navlače sve ovo vrijeme a u medjuvremenu kradu gdje stignu.

OB
-obrisani-
15:19 07.06.2011.

Hrvatska vlada izbjegava osudu komunističkih zločina?! ======= ma kakvi SDSS..nisu oni iz KP HDZ ludi osuditi sustav koji su podržavali dojučer i bili vlasnici partijskih knjižica.Lakše je krivotvoriti već krivotvorenu povijest i nastaviti laž bravarovim stazama.Pa vidjeli smo kako se manipuliraju činjenice o srbskom ustanku u Srbu i kako Vlada RH veliča spomenikom u Srbu pokolj nad hrvatskim civilima.Zločinac ostaje uvijek zločinac,nema tu pomoći.