Zima pokazuje zube

Hrvatska se probudila u debelom minusu: Najhladnije u Gospiću i Otočcu, na Korčuli -7

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
hladnoća
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
hladnoća
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
hladnoća
07.01.2020.
u 07:33
Zbog iznimno niskih jutarnjih temperatura meteoalarm je izdao i žuto upozorenje za danas, dok je zbog vjetra izdano narančasto upozorenje za Velebitski kanal gdje će udari bure biti do 95 kilometara na sat
Pogledaj originalni članak

Većina Hrvatske jutros se probudila u debelom minusu, a najhladnije je bilo u Gospiću gdje je u 7 sati izmjereno -10 stupnjeva Celzijevih i Otočcu -9.8.

Lekenik se smrzavao na -9.4, Slavonski Brod -9.2, Slunj, Karlovac -8.6,  -8.4, Požega -7, Zagreb -6, Osijek -5.7...

Najniža temperatura izmjerena je na mjernoj stanici Crni Lug u NP Risnjak gdje je u 7 sati bilo -11.4 stupnjeva.

Hladno nije bilo samo na kopnu. U unutrašnjosti otoka Korčule noćas je izmjereno čak -7 stupnjeva Celzijevih, piše Dalmacija danas.

Zbog iznimno niskih jutarnjih temperatura meteoalarm je izdao i žuto upozorenje za danas, dok je zbog vjetra izdano narančasto upozorenje za Velebitski kanal gdje će udari bure biti do 95 kilometara na sat. Jak vjetar puhat će i u ostatku Dalmacije.

Unatoč niskim temperaturama, danas će biti pretežno sunčano, od sredine dana prolazno uz umjerenu naoblaku, osobito na sjevernom Jadranu i zapadnim predjelima unutrašnjosti. Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura, prema otvorenom moru i sjeverozapadnjak, a navečer i u noći na srijedu bura će uz obalu jačati. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7 u unutrašnjosti, a od 9 do 12 °C na Jadranu, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra će pak na Jadranu biti sunčano i većinom vedro. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana niski oblaci, mjestimice i magla, osobito na zapadu, a poslijepodne će biti sunčanije.

VIDEO Snijeg na Sljemenu

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Django
Django
10:46 07.01.2020.

Je, kak ste birali tak vam ve bu. Debeli minus.

DU
Deleted user
08:30 07.01.2020.

I kaj smo zdaj čineći? Da se ubijemo zato kaj je početkom siječnja temperatura ispod ništice, ili bar da proglasimo elementarnu nepogodu?! Pitanja su teška, a odgovora niotkuda. Gdje je vremenski prorok Vakula mr. Zoki, sad kad ga najviše trebamo? Izdao nas je otišavši na skijanje.