K. Grabar Kitarović:

'Hrvatska se mora brinuti o svojim interesima, a ne interesima regije'

Foto: Željko Gašparović
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Željko Gašparović
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Željko Gašparović
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Željko Gašparović
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Željko Gašparović
Kolinda Grabar Kitarović
07.10.2014.
u 14:11
Stabilnost u susjedstvu nam je bitna ali ovo je Hrvatska, rekla je predsjednička kandidatkinja
Pogledaj originalni članak

- Ključni je trenutak da se napravi zaokret u ovoj županiji. Vidjeli ste što su godinama korumpirane i nesposobne SDP-ove vlasti učinile ovdje. Ne možemo dopustiti da ovo bude jedna od najsiromašnijih županija. Moramo zaustaviti njeno daljnje propadanje ali i Hrvatske države, naglasila je Kolinda Grabar Kitarović, danas u Novskoj koju je posjetila u sklopu potpore Ivi Žiniću, kandidatu za župana i kandidatima za njegove zamjenike Sisačko moslavačke županije.

Rekla je i kako županija i Hrvatska trebaju biti na puno višem mjestu nego što su danas, ne samo gospodarski već svakom drugom smislu.

- Hrvatska treba imati svoju i samostalnu politiku, i koja se brine o svojim interesima, a ne interesima regije. Stabilnost u susjedstvu nam je bitna ali ovo je Hrvatska. Hrvatske državne vlasti moraju zastupati vas, narod Hrvatske, kazala je Kolinda, dodavši da Hrvatska treba naći svoje mjesto u EU i NATO-u, te da se više ne ponaša uvijek ponizno povlađujući drugima.

- Županija nam neće biti cilj u sredstvo za bogaćenje, upravo suprotno. Ovi izbori za županiju su povijesni jer pobjedom se otvara i veliku put za pobjedu na predsjedničkim izborima, istaknuo je Žinić, dok je Marin Piletić, kandidat za njegovog zamjenika, naglasio da će Hrvatska s kandidatkinjom za predsjednicu Kolindom Grabar Kitarović, dobiti zastupnicu svakog Hrvata i svakog građanina Hrvatske.

Na središnjem gradskom trgu HDZ-ove kandidate dočekao je veliki broj građana, a Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Žinić, susreli u se i s ženama „Katarine Zrinske“ te odgovarali na njihova pitanja.

>> HDZ povećao prednost u odnosu na SDP, ORaH u mjesec dana bilježi tri posto više potpore

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

SE
sestrićna
15:56 07.10.2014.

nismo mi ušli u regiju nego u eu...

TR
trakius
15:19 07.10.2014.

Kad bi to barem mogla rastumačiti i našim političarima,od općinskih,preko županijskih do državnih.Jer oni su svi redom,čast vrlo rijetkim iznimkama shvatili:biti izabran znači brinuti se za svoj interes,briga nas za raju dok je raja mirna. Ne treba nama ni HDZ ni SDP već vlada stručnjaka koji će zaista u prvom planu imati Hrvatsku i gražane Hrvatske a ne stranku,partiju,rodbinu i prijatelje.

Avatar zabadalo5
zabadalo5
14:31 07.10.2014.

Tako je gospođo Kolinda! Vi ste predsjednica kakvu hrvatski narod treba i zaslužuje!