HEROJI U BOJI

Hrvatska policija ima jedinstvenu izložbu na Instagramu: 'Do sada su bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji – u boji'

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Hrvatska policija ima jedinstvenu izložbu na Instagramu: 'Do sada su bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji – u boji'
18.11.2021.
u 23:19
U svakoj od 50 objava iz arhive Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor dok je druga crno-bijeli izvornik i svaka od njih priča jedan dio povijesti
Pogledaj originalni članak

Crno-bijele fotografije Domovinskog rata od sad su u boji i to objavljene u formi izložbe pod imenom "Heroji u boji" na Instagramu. Riječ je o jedinstvenom projektu policije, pri čemu je korištena povijesna građa Muzeja policije. 

- Ideja iza instagram izložbe su izvorne crno-bijele fotografije sa 35mm filma obojane uz pomoć machine learninga - navode iz Policijske uprave osječko-baranjska.

 

U svakoj od 50 objava iz arhive Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor dok je druga crno-bijeli izvornik i svaka od njih priča jedan dio povijesti, neizvjesnosti i hrabrosti kroz četiri burne godine (1991. do 1995.) stvaranja slobodne i samostalne države koju danas poznajemo.

- A hrvatska je policija tom stvaranju dala nemjerljiv doprinos i do sada su junaci s ovih fotografija bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji – u boji, podsjećaju iz policije. 


 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.