REKORDAN BROJ PRIJAVLJENIH

Hrvatska Lutrija domaćin CSR/Responsible gaming seminara

19.09.2019.
u 16:40
- Dodjela domaćinstva i organizacije ovako važnog seminara pokazatelji su velikog povjerenja koje nam ukazuje Udruženje lutrijskih organizacija - poručili su iz Hrvatske lutrije.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska lutrija domaćin je ovogodišnjeg prestižnog EL/WLA CSR-Responsible gaming seminara koji je okupio rekordan broj predstavnika lutrijskih organizacija - gotovo 140 sudionika iz čak 37 zemalja. Seminar se održava od 18. do 20. rujna, a kao grad domaćin izabran je Dubrovnik.

„Sretni smo s velikim odazivom sudionika/predstavnika lutrijskih organizacija, a dodjela domaćinstva i organizacije ovako važnog seminara pokazatelji su velikog povjerenja koje nam ukazuje Udruženje lutrijskih organizacija. Hrvatska Lutrija ispunjava svoju etičku te profesionalnu odgovornost provedbom programa odgovornog priređivanja igara, a u sve segmente poslovanja ugrađeni su Standardi društveno odgovornog priređivanja igara na sreću“ – izjavio je prilikom otvorenja seminara predsjednik Uprave Hrvatske Lutrije g. Mario Musa

Uz brojne inozemne predavače, stručnjake iz područja odgovornog priređivanja igara na sreću te društveno odgovornog poslovanja, predavanje je održao i izv.prof.dr.sc. Neven Ricijaš, stručnjak u području rizičnog i delinkventnog ponašanja te kockanja i bihevioralnih ovisnosti. Od 2009. godine kontinuirano vodi projekte u području ovisnosti o kockanju, a od 2010. godine aktivno surađuje s Hrvatskom Lutrijom u istraživačkim i društveno odgovornim aktivnostima prevencije kockanja maloljetnika. 

„U današnjem društvu ekspanzivnog širenja igara na sreću, te brzih tehnoloških promjena i sve atraktivnijih igara, od izuzetne je važnosti promišljanje o minimaliziraju svih potencijalnih štetnih posljedica i poštivanje principa društveno odgovornog priređivanja igara na sreću. To uključuje i ulaganje u nove politike, intervencije i istraživanja. Ovakav seminar koji povezuje priređivače iz cijelog svijeta kao i stručnjake iz različitih stručnih i znanstvenih disciplina, omogućuje stjecanje novih znanja, dijeljenje i istraživanje najboljih praksi te implementaciju standarda koji mogu zaštititi igrače i prevenirati probleme ovisnosti kod ranjivih skupina“ – rekao je izv.prof.dr.sc. Neven Ricijaš. 

Svjetska lutrijska asocijacija je Hrvatskoj Lutriji 2011. g. dodijelila Certifikat četvrtog i najvišeg stupnja odgovornog priređivanja igara na sreću, a certifikat je potvrda, kažu iz Hrvatske Lutrije, da je njihov program odgovornog priređivanja igara zreo i dobro postavljen.

Odgovorno priređivanje igara na sreću ključni je element društveno prihvatljivog igranja te način smanjenja potencijalne štete koju lutrijske igre mogu imati na igrače i zajednicu. Stoga je ovaj seminar pružio praktične smjernice koje lutrijskim organizacijama mogu pomoći u razvoju programa odgovornog priređivanja igara kao i šireg programa društveno odgovornog poslovanja, priooćili su iz Hrvatske lutrije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.