POZITIVNI REZULTATI

Hrvatska industrija namještaja ima svijetlu budućnost

Foto: Branimir Bradarić
Namještaj
Foto: Branimir Bradarić
Namještaj
Foto: Branimir Bradarić
Namještaj
Foto: Branimir Bradarić
Namještaj
03.05.2018.
u 12:05
Govoreći o industriji namještaja danas u Hrvatskoj rekao je kako je situacija dobra te da se 60-70 posto proizvodnje izvozi. Godišnje se na taj način uprihoduje oko 360 milijuna dolara.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska industrija namještaja ima veliki potencijal i budućnost što se vidi i po rezultatima koje bilježi zadnjih godina. Rekao je to predsjednik Udruženja hrvatskih enterijera Drago Veselčić na otvaranju izložbe pod nazivom "Bez struje" koja je upriličena u prostoru Radničkog doma u Vukovaru na kojoj je svoje proizvode izložilo 20-ak hrvatskih proizvođača namještaja.

-Želimo pokazati koliko možemo i što možemo. Hrvatskoj industriji namještaja trebaju mladi i obrazovani ljudi koji žele, hoće i znaju raditi. Treba nam i pomoć institucija da nas prate i omoguće otvaranje novih tržišta, rekao je Veselčić.

Govoreći o industriji namještaja danas u Hrvatskoj rekao je kako je situacija dobra te da se 60-70 posto proizvodnje izvozi. Godišnje se na taj način uprihoduje oko 360 milijuna dolara. Najveći izvoz bilježi se u zemlje zapadne Europe i to najviše u Njemačku, Francusku, Belgiju i Nizozemsku. Po riječima Veselčića za još bolje rezultate industrije namještaja treba stimulirati proizvođače i to ne na način da im se osigura još više trupaca nego da stvaraju nove proizvode.

-To je jedan dugoročan ciklus koji traje 5-10 godina. Neophodno je stvaranje novih proizvoda, a onda kroz promociju i marketing osigurati nova tržišta. Na taj način možemo doći do još boljih rezultata ali i većeg zapošljavanja. Italija je to napravila prije nekoliko desetljeća pa su od zemlje koja gotovo nema drveta došli do toga da su najveći proizvođač namještaja na svijetu, rekao je Veselčić.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.