Projekt udruge digitalnih nomada

Hrvatska dobila platformu za iznajmljivanje nekretnina digitalnim nomadima

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/screenshot
Foto: screenshot/dnastay.com
dnastay.com
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zagreb: Konferencija o novom poslovanju investicijskih fondova rizičnog kapitala
18.10.2021.
u 12:18
Na platformi DNAStay.com, koja je lansirana u petak, već se nalazi više od pet tisuća oglasa
Pogledaj originalni članak

U nepunih godinu dana, otkako su kod nas uvedene tzv. vize za digitalne nomade, Hrvatska je postala jedno od najpoželjnijih odredišta za IT stručnjake, pisce, novinare, dizajnere... kojima radno mjesto može biti svagdje gdje ima interneta.

Inbox Jana de Jonga, inicijatora digitalne nomadske vize, suosnivača i predsjednika Udruge Digital Nomad Hrvatska, već mjesecima pretrpan je upitima za smještaj digitalnih nomada sa svih strana svijeta. Ali, javljaju mu se i vlasnici nekretnina koji bi iznajmljivali na duže, posebice izvan turističke sezone. Poduzetnom Nizozemcu sa stalnom adresom u Splitu nije dugo trebao za odluku i preko udruge Digital Nomad Hrvatska pokreće platformu za rezervacije, odnosno srednjoročne i dugoročne najmove. Platforma DNAStay.com u funkciji je od proteklog petka, a već ima više od pet tisuća oglasa.

- Nedavno istraživanje, koje je proveo NomadList.com među 150.000 digitalnih nomada, pokazalo je da je Hrvatska je na drugom mjestu, nakon Japana, kao najomiljenija destinacija na svijetu. Prema istom izvoru, samo je tijekom srpnja ove godine u Hrvatskoj boravilo oko 3.000 digitalnih nomada. I to u Zagrebu i Splitu njih po 1.200, a u Dubrovniku 600. Našom platformom, na kojoj smo s partnerima radili iznimno naporno, želimo i podržati i povezati  zajednicu nomada i hrvatske vlasnike nekretnina - ponosan je De Jong zbog brzine kojom je projekt zaživio od ideje do realizacije.

Inače, vlasnici nekretnina koji bi htjeli uvrstiti svoj stan, kuću ili vilu na DNAStay.com za iznajmljivanje digitalnim nomadima na minimalno 28 dana, mogu to obaviti e mailom na info@dnastay.com.

VIDEO Vozači Ubera u štrajku: 'Tražimo svoje novce koje nam duguju'

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.