Izrešetali mu automobil

Hrvat ubijen u sačekuši: Alfred je bio dobar čovjek, iza sebe je ostavio suprugu i djecu

Foto: Facebook
Hrvat ubijen u sačekuši: Alfred je bio dobar čovjek, iza sebe je ostavio suprugu i djecu
12.02.2019.
u 22:16
Često bi dolazio u Hrvatsku i uvijek bi se javio no lani nije dolazio - kazao je Musizzin dugogodišnji prijatelj iz Rijeke
Pogledaj originalni članak

Alfred Musizza (49) ubijen je u petak u Maputu, glavnom gradu Mozambika. Dva su mu muškarca skočila pred auto, zapucali su i pobjegli, ispričali su svjedoci.  Tamo je radio kao inženjer elektrotehnike gdje su ga poslovni putevi, prema navodima njegovih prijatelja na Facebooku, odveli još 1990. godine. Prvo je radio u Zimbabveu, a potom je posljednje desetljeće s obitelji živio u Mozambiku. 

- Alfred je bio dobar dečko i dobar čovjek. Nakon školovanja prvi je otvorio trgovinu za tehnologiju i najnovije kompjutore te je prvi u Rijeci uvozio monitore u boji, satelitske televizije iz Koreje i slično. Dobro je zarađivao, no kako se to kod nas tad još nije pravo ‘primilo’, ‘90-ih je dobio poziv i ponudu za posao od tvrtke iz Južnoafričke Republike - počeo je tako priču Alfredov prijatelj, piše 24 sata

- U tu ulicu preselio se prošlog utorka i očito su znali gdje živi i gdje bi ga mogli pronaći. Čekali su ga ondje dok se nije pojavio - rekao je jedan od istražitelja pozivajući se na svjedoke iz ulice.

Ljudi su odmah pozvali hitnu pomoć koja ga je prevezla u bolnicu. Nažalost, preminuo je prije operacije.

Susjedi ubijenoga rekli su novinarima kako ga nisu poznavali. Vidjeli bi ga tek u prolazu te znaju da je živio sa ženom. Alfred je bio cijenjeni inženjer elektrotehnike te je održavao opremu za nekoliko lokalnih televizijskih kuća.

- Alfred je ‘90-ih prvo otišao i desetak godina radio u Harareu, glavnom gradu Zimbabvea, a potom u Mozambiku. Često bi dolazio u Hrvatsku i uvijek bi se javio no lani nije dolazio - kazao je Musizzin dugogodišnji prijatelj iz Rijeke. Za prijatelja je rekao kako se dobro snašao u Mozambiku, gdje se oženio i osnovao obitelj. Iza sebe je ostavio suprugu i četvero djece te oca, sestru i širu obitelj, koja živi u Istri.

Video - Prišuljao mu se s leđa i spriječio ga da počini samoubojstvo

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Klodi
Klodi
10:19 13.02.2019.

Naravno postoji lijepa riječ, zasjeda, ali pravi hrvati koriste srbizam sačekuša. Ispadaju puno pametniji.

Avatar kruno60
kruno60
23:04 12.02.2019.

Evo za svaki slučaj sam išao guglati. Riječ SAČEKUŠA ne postoji niti u jednom Hrvatskom riječniku, niti na Google translate, NIGDJE! Zašto ne pišete na Hrvatskom jeziku ako je to Hrvatski portal, uz dužno poštovanje za sve ostale jezike i žargone. Znam, nikoga na VL to nije briga. Pa onda do neke nove SAČEKUŠE 👏

LA
lauda
00:40 13.02.2019.

Sjećam se njegovih poduzetničkih početaka..... još u srednjoj elektro kada nas je orobio organizirajući maturalnu. Ovo je za mene samo iznenada alii ne i iznenađujuće.