PRIJEDLOG MINISTRA I HZJZ-A

Hoće li školski praznici biti tjedan dana duži?

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Hoće li školski praznici biti tjedan dana duži?
26.11.2020.
u 18:27
Žele produžiti trajanje praznika kako bi nakon obiteljskih druženja osigurali dodatni tjedan s epidemiološkog aspekta
Pogledaj originalni članak

Nove mjere za suzbijanje koronavirusa ne obuhvaćaju obrazovni sustav. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i sl. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima.

"Što se tiče održavanja što normalnijeg društvenog života, ako usporedite druge zemlje, imali smo puno normalniji život nego mnoge druge zemlje Europe. Važno mi je obrazovanje, rad i proizvodnja, uz okvirni cilj zaštite zdravlja građana", istaknuo je premijer Andrej Plenković.

Na temelju tih prioriteta, mjere stavljaju fokus na ono što je bitno, dodao je.

"Svaki društveni kontakt, to znači biti s nekim na večeri, na fešti, u kafiću, disku ili drugdje, u ovom trenutku je luksuz koji je irelevantan. Za zdravlje građana svaki luksuz društvenog kontakta koji nije nužan je nebitan. Sve što možete izbjeći, a da nije nužno, nije posao i nije obrazovanje u ovom trenutku je nebitno", naglasio je premijer.

Obrazovanje ima poseban režim. Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i sl. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima.

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produži za tjedan dana kako bi nakon obiteljskih druženja osigurali dodatni tjedan s epidemiološkog aspekta.

VIDEO Nove mjere koje vrijede do 21. prosinca

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LE
lector2corrector
18:51 26.11.2020.

duži nikako ne mogu biti. ne produžuju se, već produljuju. naučite već jednom :)

DU
Deleted user
08:09 27.11.2020.

neznalice ne zatvaraju osnovne škole sve su to okupljališta plenkoviću

TO
toljPop
19:50 26.11.2020.

onda će uzeti zadnji tjedan drugog mjeseca