Nema ga u proračunu

Hoće li brodsko sveučilište ostati mrtvo slovo na papiru?

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Hoće li brodsko sveučilište ostati mrtvo slovo na papiru?
23.03.2016.
u 13:17
Iako se priča o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu činila kao gotova stvar, u novom proračunu ga nema, barem ne kao izdvojene cjeline
Pogledaj originalni članak

Hoće li Brođani na kraju ostati bez svog sveučilišta? Iako se priča o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu činila kao gotova stvar, u novom proračunu ga nema, barem ne kao izdvojene cjeline.

Kako ga je novi ministar Predrag Šustar izostavio u proračunu, saborski zastupnici Tihomir Jakovina i Damir Tomić podnijeli su amandman kojim predlažu da se Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na poziciji visokog obrazovanja dodaju sredstva za redovitu djelatnost brodskog Sveučilišta u iznosu od 20 milijuna kuna, koja bi se namaknula smanjenjem sredstava Uredu Komisije za odnose s vjerskim zajednicama. Međutim, amandman je odbijen. Brodski gradonačelnik Mirko Duspara, međutim, ističe kako je Zakon o osnivanju Sveučilišta u Slavonskom Brodu donesen u Hrvatskom saboru 25. rujna prošle godine te kako je potvrđen i odlukom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

– Sredstva za sveučilište osigurana su unutar pozicije Sveučilišta u Osijeku, a od Hrvatskog sabora i Vlade očekujemo da provedu zakon koji je donesen prije šest mjeseci – rekao je Duspara.

>> Slavonski Brod postat će moderan sveučilišni grad

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

MA
macor
22:45 23.03.2016.

Znaju "domoljubi" vrlo dobro da su uvijek u Slavonskom Brodu pobjedivali.A jedno sveuciliste im samo na putu stoji da tako i ostane.Visokoskolovani nisu njihovi biraci.

Avatar Bekrija
Bekrija
15:29 23.03.2016.

Samo DOMOLJUBNO.

KI
kiklop5
15:33 23.03.2016.

Duspara smrdo i ti ćeš ubrzo u Remetinec.