Iranski nuklearni program

Hillary Clinton u arapskim zemljama lobira za uvođenje sankcija Iranu

Foto: AFP
Hillary Clinton u arapskim zemljama lobira za uvođenje sankcija Iranu
15.02.2010.
u 14:27
Sjedinjene Države u diplomatsku su ofenzivu krenule nakon što je Kina prvi put od početka iranske nuklearne krize priopćila kako je spremna podržati uvođenje sankcija Teheranu.
Pogledaj originalni članak

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame započela je intenzivnu diplomatsku kampanju kojoj je cilj pronaći što više partnera koji su voljni na svaki način izolirati Iran zbog odbijanja Teherana da obustavi svoj nuklearni program.

Predvodnica je ovoga procesa državna tajnica Hillary Clinton koja je krenula na Bliski istok i koja obilazi arapske saveznike. U regiji se nalaze još četvorica najviših diplomatskih dužnosnika, među kojima je i Obamin savjetnik za nacionalnu sigurnost general James Jones.

Sjedinjene Države u diplomatsku su ofenzivu krenule nakon što je Kina prvi put od početka iranske nuklearne krize priopćila kako je spremna podržati uvođenje sankcija Teheranu.

Hillary Clinton u Dohi kazala je kako je SAD sklon diplomatskom rješenju, no da se ne može pregovarati budući da Iran istodobno radi na nuklearnoj bombi.

Istodobno, izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji se nalazi u posjetu Moskvi, od ruskog predsjednika Dimitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina zatražio je potporu uvođenju sankcija Iranu. Rusija je do sada odbijala podržati sankcije, a ni jučer predsjednik Medvedev izraelskom premijeru nije dao nikakav konkretan odgovor.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

Avatar trunchbull
trunchbull
17:45 15.02.2010.

Iran u arapskom svijetu ima četiri saveznika. Nije mnogo, ali je dovoljno. Ne da mi se ispočetka nabrajat koji. Pozdrav!

OB
-obrisani-
14:57 15.02.2010.

Koja lujka, samo njoj i njenom debilčiću od muža padaju na pamet ovakve gluposti !

OB
-obrisani-
17:18 15.02.2010.

To bas i nije tezak zadatak! Velika vecina arapskih zemalja ce biti presretna kad Izrael isprasi mule i ajatole. Osim mozda Sirije, ali Sirije nitko nista ne pita! Saudijska Arabija je izjavila, da smatra najvecom opasnoscu za sigurnost zemlje Iran s Bombom. Dok je Egipt prakticno u hladnom ratu s Iranom. Ostale arapske zemlje i onako ne znace nista ...