iscrpljen i dehidriran

HGSS na području Gline noćas spasio gljivara

Foto: HGSS
Potraga HGSS-ovaca za muškarcem
Foto: HGSS
Potraga HGSS-ovaca za muškarcem
Foto: HGSS
Potraga HGSS-ovaca za muškarcem
Foto: HGSS
Potraga HGSS-ovaca za muškarcem
Foto: HGSS
Potraga HGSS-ovaca za muškarcem
14.06.2019.
u 12:14
Zbog izrazito neprohodnog, strmog terena i guste šume s puno šikare, transport unesrećenog je bio izrazito težak i spor
Pogledaj originalni članak

Noćas su pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja spasili stariju mušku osobu koja se, na području Gline, izgubila u šumi prilikom branja gljiva. Dojava o nestanku muškarca na dežurni telefon HGSS Stanice Novska stigao je noćas, nekoliko minuta nakon ponoći.

Kako je rečeno, starija muška osoba uputila se u četvrtak u devet ujutro u branje gljiva, a inače je riječ o osobi koja boluje od Parkinsonove bolesti. Zadnji kontakt s nestalim bio je mobitelom u 13:30 sati nakon čega mu se gubi svaki trag. Odmah po dojavi na teren su upućena četiri pripadnika HGSS Stanice Novska. Po dolasku na teren spašavatelji podijeljeni u dva tima započeli su pretragu okolnih puteva i terena.



Tijekom potrage, cijelo vrijeme su dozivali nestaloga što se pokazalo uspješnim. Tim je nestaloga pronašao u 03:10 sati, a muškarac je bio izuzetno iscrpljen i dehidriran. Zbog izrazito neprohodnog, strmog terena i guste šume s puno šikare, transport unesrećenog je bio izrazito težak i spor. Muškarac je predan timu hitne medicinske pomoći u 5 sati i 15 minuta, nakon čega su se volonteri HGSS-a  uputili na svoje redovne poslove.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.