nesreća kod sicilije

Helikopterom spašavali posadu nasukanog talijanskog broda

Foto: Reuters/PIXSELL
Helikopterom spašavali posadu nasukanog talijanskog broda
10.03.2012.
u 15:13
Spasitelji izvještavaju da je kapetan broda plovio preblizu obale s obzirom na vremenske (ne)prilike. Nesreća nevjerojatno podsjeća na havariju kruzera Costa Concordije
Pogledaj originalni članak

Spasilačke služnbe Obalne straže u Italiji helikopterima su na sigurno izvukle svih 11 članova posade talijanskog teretnog broda koji se nasukao na greben nedaleko Sirakuze na Siciliji, javlja BBC.

Nesreći je kumovalo loše vrijeme, a helikopteri su bili nužni jer je teretni brod \"zapeo\" u grebenima. Spasitelji izvještavaju da je kapetan broda plovio preblizu obale s obzirom na vremenske (ne)prilike. Nesreća nevjerojatno podsjeća na havariju kruzera Costa Concordije u kojoj su živote izgubile 32 osobe, a koji je također plovio pod talijanskom zastavom. 

U spašavanju su sudjelovala četiri helikoptera, a svi članovi posade osjećaju se dobro. Kako brod ima dvostruko dno, mala je vjerojatnost onečišćenja.

 

 

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AG
Agramer198
08:12 11.03.2012.

Nema im više Hrvata iz Dalmacije da im navigiraju pa je prek Jadrana nastao potpuni kolaps... A da se Talijani ostave pomorstva, kad ih već nejde, pa da se možda prime uzgoja svinja?