Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća kod sicilije

Helikopterom spašavali posadu nasukanog talijanskog broda

helikopter
Reuters/PIXSELL
10.03.2012.
u 15:13

Spasitelji izvještavaju da je kapetan broda plovio preblizu obale s obzirom na vremenske (ne)prilike. Nesreća nevjerojatno podsjeća na havariju kruzera Costa Concordije

Spasilačke služnbe Obalne straže u Italiji helikopterima su na sigurno izvukle svih 11 članova posade talijanskog teretnog broda koji se nasukao na greben nedaleko Sirakuze na Siciliji, javlja BBC.

Nesreći je kumovalo loše vrijeme, a helikopteri su bili nužni jer je teretni brod \"zapeo\" u grebenima. Spasitelji izvještavaju da je kapetan broda plovio preblizu obale s obzirom na vremenske (ne)prilike. Nesreća nevjerojatno podsjeća na havariju kruzera Costa Concordije u kojoj su živote izgubile 32 osobe, a koji je također plovio pod talijanskom zastavom. 

U spašavanju su sudjelovala četiri helikoptera, a svi članovi posade osjećaju se dobro. Kako brod ima dvostruko dno, mala je vjerojatnost onečišćenja.

 

 

 

Komentara 1

AG
Agramer198
08:12 11.03.2012.

Nema im više Hrvata iz Dalmacije da im navigiraju pa je prek Jadrana nastao potpuni kolaps... A da se Talijani ostave pomorstva, kad ih već nejde, pa da se možda prime uzgoja svinja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije