PRIMANJE I DAVANJE MITA

HDZ pokrenuo postupak isključenja uhićenog Roberta Gotića

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
HDZ pokrenuo postupak isključenja uhićenog Roberta Gotića
14.07.2022.
u 18:29
Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina osuđuje bilo kakvu eventualnu korupciju ili nezakonitosti te se pouzdaje u institucije koje rade svoj posao i na kojima je provođenje svih istražnih radnji u ovom postupku, kaže saborski zastupnik Damir Habijan
Pogledaj originalni članak

HDZ Grada Varaždina podržava rad neovisnih i samostalnih pravosudnih institucija, i u slučaju provođenja dokaznih radnji vezanih uz izvođenje projekta dogradnje i rekonstrukcije uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu, kao i u svim drugim slučajevima, rekao je saborski zastupnik Damir Habijan. Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina danas je donio zaključak o pokretanju postupka isključenja Roberta Gotića iz HDZ-a.

- Također, u studenom 2019. godine, Gradski odbor je pokrenuo postupak pred stranačkim Sudom časti protiv Roberta Gotića zbog nedolaska na sjednicu Gradskog vijeća kada se odlučivalo o prijedlogu nagodbe o zamjeni zemljišta između Grada Varaždina i tvrtke T&H Invest te zbog Gotićevog glasanja suprotno odluci Kluba vijećnika HDZ-a Grada Varaždina, kada je Gradsko vijeće odlučivalo o smjeni Denisa Mladenovića u Upravnom vijeću Gradskih bazena. Gradski odbor HDZ-a Grada Varaždina osuđuje bilo kakvu eventualnu korupciju ili nezakonitosti te se pouzdaje u institucije koje rade svoj posao i na kojima je provođenje svih istražnih radnji u ovom postupku. Interes građana Varaždina je prioritet i jedini interes kojim se vodimo prilikom donošenja zajedničkih odluka, a isto to očekujemo od svih naših članova - navodi Habijan.

VEČERNJI DOZNAJE

Plenković želi novi HDZ u Splitu, evo tko će naslijediti Mihanovića: 'Građani i kolege ga obožavaju'

Nasljednik Vice Mihanovića na čelnom mjestu HDZ-ove splitske organizacije bit će, izgledno je, Stipe Čogelja. Riječ je o 36-godišnjem dožupanu koji je u lokalnoj javnosti proteklih godina dobro kotirao kao kao pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam i pomorstvo.  Na njegov rad nikad nije bilo zamjerki, kažu poznavatelji splitskih prilika bez obzira na stranačku ili ideološku pripadnost. Po struci je diplomirani pravnik. "Čogelja jedini može zauvijek istrijebiti rivalitet između HDZ-ove gradske i županijske organizacije i homogenizirati članstvo. Odlučan je, karizmatičan, iskren, kolege ga vole, a u javnosti je percipiran kao simpatični i atipični HDZ-ovac. On dobro razumije mladenački mindset. Poznaje ga dobro i Plenković i nema sumnje da će njegova nova funkcija biti dobra za stranku", kaže naš izvor iz vrha stranke. O svemu je progovorio i Čogelja za Večernji list i objasnio proceduru koja slijedi u splitskom HDZ-u, a usput smo otkrili i da "novi HDZ" znači konačno odmicanje od Željka Keruma.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
01:55 15.07.2022.

HDZ pokrenuo postupak domoljubnog uključenja uhićenog Roberta Gotića.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
20:13 14.07.2022.

Pojavu osuditi a druga spasiti

ZD
zdenkoj
19:24 14.07.2022.

Dajte mu drugarsku opomenu.