AMANDMAN O KBC SPLITU

HDZ-ovci odbacuju Buljeve optužbe: 'Neprihvaćanje amandmana senzacionalistički se predstavlja'

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
KBC Split
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
KBC Split
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
KBC Split
24.11.2019.
u 10:40
- Već smo navikli na svakodnevno političko cirkusiranje 'čovjeka za sve', stručnjaka za mjesnu, gradsku, županijsku i državnu politiku, kao i njegovih kolega iz Mosta. – kažu splitsko-dalmatinski HDZ-ovci.
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnici HDZ-a iz Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader, Petar Škorić, Dragica Vranješ, Ante Bačić, Ivan Šipić i Ante Babić tvrde kako je perfidna laž da je bilo tko glasao protiv KBC-a Split.

Reakcija je to na tvrdnje Mira Bulja iz Mosta kako za njegov amandman na državni proračun za 2020. godinu kojim je predložio povećanje ulaganja za KBC Split s četiri milijuna kuna na 14 milijuna, nitko od njih nije glasovao.

- Već smo navikli na svakodnevno političko cirkusiranje 'čovjeka za sve', stručnjaka za mjesnu, gradsku, županijsku i državnu politiku, kao i njegovih kolega iz Mosta. Ono što iznenađuje jest reakcija pojedinih medija koji su neprihvaćanje jednog amandmana oporbe senzacionalistički predstavili nebrigom za splitsku bolnicu – kažu splitsko-dalmatinski HDZ-ovci.

Podsjećaju da je nakon preuzimanja KBC-a Split od strane pokojnog ravnatelja dr. Ive Jurića i sadašnjeg ravnatelja dr. Julija Meštrovića KBC Split ostvario snažan zamah ulaganja u brojne infrastrukturne projekte, a među kojima su adaptacija onkologije, sanacija starog rodilišta, objedinjenje hitnog prijema, regionalni transfuzijski centar, dnevna bolnica u Zagvozdu. Zaposleno je preko 300 novih djelatnika i 200 novih specijalizacija.

-N apominjemo kako je prije nešto manje od mjesec dana ministar Marko Pavić u Splitu potpisao ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za strateški projekt 'Regionalni transfuzijski centar KBC Split' čija je vrijednost gotovo 54 milijuna kuna. Tom prigodom također je istaknuto da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji ukupno ugovoreno čak 3,5 milijardi kuna sredstava, od čega se 1,5 milijarda provodi u Splitu – poručuju HDZ-ovi saborski zastupnici.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

KR
Kradezenjara
11:19 24.11.2019.

Najvažnije nije napisano. Pa za KBC je povećan proračun za 80 milijuna kuna u idućoj godini. Protiv tog povećanja u proračunu je glasovao akademik Bulj dok je istovremeno predlagao amandman kojim povećava sredstva za KBC za 10 milijuna kuna. Kad se matematički zbroji i oduzme sve Bulj želi oduzeti KBC-u 70 milijuna kuna u 2020. godini.

Avatar Narod
Narod
10:58 24.11.2019.

He he! Akademca Bulja svi koriste , jave mu se "obicni ljudi i daju napisano sto treba govoriti u saboru. On nauci napamet i govori (jak glas ima) ali nema dometa za provjeriti jeli sve istina, cesto mu i podvale pa mu se smiju danima.

DU
Deleted user
11:09 24.11.2019.

Uvijek Most ma gdje bio ima svoga Leru!