CROBAROMETAR

HDZ i dalje najjača stranka s potporom od 28,6 posto, Milanović najpopularniji političar

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Knin: Svečani program i dolazak državnih dužnosnika povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Varaždin: Milanović i Plenković na svečanoj sjednici Varaždinske županije
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća općine Viškovo
25.04.2022.
u 20:41
Čak 65 posto ispitanika nezadovoljno je radom Vlade, dok ih je 28 posto zadovoljno, a neodlučno 7 posto
Pogledaj originalni članak

HDZ je i dalje prvi izbor građana s 28,6 posto potpore, a SDP gotovo upola slabiji s potporom od 15,9 posto, pokazuje to novo istraživanje Crobarometra za travanj 2022. godine objavljeno u Dnevniku Nove TV. Možemo! ima potporu od 9,1 posto, a slično je i s Mostom na devet posto. Domovinski pokret je na 4,8 posto.

Od ostalih stranaka ispod izbornog praga nema bitnih promjena. Najbliže izbornom pragu je Centar na 2,3 posto. Slijedi Hrvatska stranka umirovljenika s dva posto, HNS je na 1,9 posto s jednim od boljih rejtinga. IDS je na 1,9 posto, a Živi zid na 1,1 posto. HSLS je na jedan posto. Ostale stranke zajedno imaju šest posto, a neodlučnih je 16,4 posto.

Najpopularniji među biračima HDZ-a je Andrej Plenković s potporom od 88 posto. Slijedi Gordan Jandroković sa 68 posto te Ivan Penava s 40 posto. Kod SDP-a najpopularniji je Zoran Milanović s 89 posto, slijedi Tomislav Tomašević sa 73 posto, potom šef SDP-a Peđa Grbin sa 69 posto.

Čak 65 posto ispitanika nezadovoljno je radom Vlade, dok ih je 28 posto zadovoljno, a neodlučno 7 posto. 

Da zemlja ide u lošem smjeru misli 73 posto građana.  Njih 21 posto su optimisti, a ne zna šest posto ispitanika.

Predsjednik Milanović je i dalje najpopularniji političar, o njemu pozitivan dojam ima 55 posto ispitanika, a negativan dojam njih 39 posto. Tomislav Tomašević je na drugom mjestu i o njemu pozitivan dojam ima 47 posto ispitanika, a negativan njih 35 posto.
O Andreju Plenkoviću pozitivan dojam ima 39 posto ispitanika, ali 54 posto je onih koji o premijeru imaju negativan dojam.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Foton
Foton
07:50 26.04.2022.

Milanovic, razjedinjuje Hrvatsku, radi za Rusiju, i to je najpopularniji politicar? Rekao Churchill, svaki narod ima vodstvo koje zasluzuje., pa onda zivi kako zivi

VO
vorda400
10:54 26.04.2022.

Znači 28% glasača odlučuje o ostatku Hrvatske? Stvarno smo retardirani u normalnom svijetu takve stranke nebi nikad imale većinu u parlamentu ali kod nas već 30g za drugo i nismo da nas j.bu kak stignu

DU
Deleted user
07:33 26.04.2022.

Paladina te udhba je podigla rejting HDZ-u! Uhićenjem Čorića zaokrižiti će potporu na 30%! Idemo dalje!!!