Bliski istok

Hamas se žali da Egipat ograničava prijelaz iz Gaze

Foto: REUTERS/PIXSELL
Hamas se žali da Egipat ograničava prijelaz iz Gaze
02.06.2011.
u 10:22
Graničari kažu da su egipatski dužnosnici rekli Hamasu da će svaki dan smjeti prijeći najviše 350 stanovnika Gaze
Pogledaj originalni članak

Islamistički pokret Hamas, koji vlada u Pojasu Gaze, tvrdi kako Egipat ograničava broj ljudi koji prelaze iz njihova područja te tako potkopava vlastitu odluku da će ublažiti izraelsku blokadu Gaze.

Egipat je u subotu produljio vrijeme kad je otvoren prijelaz Rafah između Egipta i Gaze i tako ublažio blokadu za koju Izrael tvrdi da je nužna jer sprečava Hamasovu nabavu oružja.

No graničari islamističkog Hamasa kažu da su egipatski dužnosnici rekli Hamasu da će svaki dan smjeti prijeći najviše 350 stanovnika Gaze, što razbija nade stanovnika Gaze da će smjeti neograničeno prelaziti tu granicu.

Egipat tvrdi da ne postoji nikakva kvota na Rafahu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 21

OB
-obrisani-
11:44 02.06.2011.

Politika zhidova u Izraelu i na bliskom Istoku je uzrokovala ljudska stradanja,terorizam sirom svijeta, miljunske izbjeglice.... Kad bi zhidovi vrijednovale tudje zhivote mnogo toga bi se izbjeglo.

RE
@rea
12:15 02.06.2011.

Ništa novo pod kapom nebeskom.

PA
Pasdaran
10:05 03.06.2011.

Ukratko, tvrditi kako židovi ima pravo na državu koja je postojala prije 3000 godina je identično FAŠISTIČKIM tvrdnjama kako Talijani imaju pravo na teritorij antičkog Rimskog Carstva!