Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bliski istok

Hamas se žali da Egipat ograničava prijelaz iz Gaze

Na graničnom prijelazu Rafah
REUTERS/PIXSELL
02.06.2011.
u 10:22

Graničari kažu da su egipatski dužnosnici rekli Hamasu da će svaki dan smjeti prijeći najviše 350 stanovnika Gaze

Islamistički pokret Hamas, koji vlada u Pojasu Gaze, tvrdi kako Egipat ograničava broj ljudi koji prelaze iz njihova područja te tako potkopava vlastitu odluku da će ublažiti izraelsku blokadu Gaze.

Egipat je u subotu produljio vrijeme kad je otvoren prijelaz Rafah između Egipta i Gaze i tako ublažio blokadu za koju Izrael tvrdi da je nužna jer sprečava Hamasovu nabavu oružja.

No graničari islamističkog Hamasa kažu da su egipatski dužnosnici rekli Hamasu da će svaki dan smjeti prijeći najviše 350 stanovnika Gaze, što razbija nade stanovnika Gaze da će smjeti neograničeno prelaziti tu granicu.

Egipat tvrdi da ne postoji nikakva kvota na Rafahu.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
11:44 02.06.2011.

Politika zhidova u Izraelu i na bliskom Istoku je uzrokovala ljudska stradanja,terorizam sirom svijeta, miljunske izbjeglice.... Kad bi zhidovi vrijednovale tudje zhivote mnogo toga bi se izbjeglo.

RE
@rea
12:15 02.06.2011.

Ništa novo pod kapom nebeskom.

PA
Pasdaran
10:05 03.06.2011.

Ukratko, tvrditi kako židovi ima pravo na državu koja je postojala prije 3000 godina je identično FAŠISTIČKIM tvrdnjama kako Talijani imaju pravo na teritorij antičkog Rimskog Carstva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije