pronađeni mrtvi

Užas u šumi kod Ogulina: Na dvojicu migranata odronila se stijena?

Foto: Robert Anić/Pixsell
Užas u šumi kod Ogulina: Na dvojicu migranata odronila se stijena?
12.08.2018.
u 18:25
Policija je u nedjelju u 8.10 sati dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići u šumi pronađena grupa od 12 migranata.
Pogledaj originalni članak

Zbog složenosti očevida, nove informacije o grupi migranata koje je karlovačka policija pronašla u nedjelju ujutro u šumi na području Drežnice, kod zaseoka Tomići, a među kojima je pronađeno i dvoje mrtvih, bit će poznate u ponedjeljak ujutro.

Ni nakon nekoliko sati policijskog očevida iz Policijske uprave karlovačke na konferenciji za novinare nisu iznijeli nove pojedinosti vezene uz pronađene migrante.

Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare ponovila je da je u nedjelju u 8.10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih. Zasad sve upućuje na nesretni slučaj, a riječ je o dvije muške osobe.

Staroveški nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Isto tako, nije mogla odgovoriti je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo.

Kazala je samo da će se državno odvjetništvo uključiti u očevid ako se utvrdi nasilna smrt dvoje migranata.

Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu na aktualnu ilegalnu rutu od državne granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu, odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.

Kako 24sata neslužbeno doznaju, mladići su stradali dok su spavali uz makadamski put. Na njih se navodno odronilo veće kamenje. Pretpostavlja se kako su odron aktivirale šumske životinje. Jedan mladić preminuo je na mjestu od ozljeda, a drugi je ubrzo preminuo od posljedica iskrvarenja.

Video – Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Policija traga za krijumčarem kod Gračaca

Zadarska policija je jutros nešto iza 5 sati, na cesti između Udbine i Gračaca, spriječila pokušaj krijumčarenja ljudima.

Nakon što su kombiju austrijskih registarskih oznaka dali znak da se zaustavi, vozač to nije učinio, nakon čega je uslijedila potjera. Krijumčar je pobjegao u obližnju šumu, a u tijeku je potraga za njim, javlja Antena Zadar.

Glasnogovornik PU zadarske, Elis Žodan, rekao je kako je u tijeku potraga za vozačem.

- U kombiju je pronađeno 20-ak osoba, stranih državljana iz više država. Nitko nije ozlijeđen, ljudi su samo preplašeni" rekao je Žodan koji nije mogao potvrditi je li u kombiju bilo i djece - javlja Antena Zadar.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 118

MO
modovisisajteMaraschino
12:43 12.08.2018.

zato treba zatvoriti granice kao mađari...

IJ
I ja tebi
12:50 12.08.2018.

Ko ih je zvao .

DU
Deleted user
12:54 12.08.2018.

tu 12 tamo 20 tko zna koliko ih još luta oko nas dok nam se šalju poruke da je granica dobro čuvana - svaki dan novi dokazi da nas vlast laže