Vinkovci

Gradonačelnik Karlić primio sudionike projekta Leonardo da Vinci

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Gradonačelnik Karlić primio sudionike projekta Leonardo da Vinci
01.04.2014.
u 11:40
Gradonačelnik Mladen Karlić je pohvalio što se Hrvatska i Vinkovci uključuju u projekte koje potiče i financira EU
Pogledaj originalni članak

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić primio je sudionike međunarodnog projekta Leonardo da Vinci, Prijenos inovacije, koji je financiran kroz program Cjeloživotnog učenja iz EU fondova. Uz predstavnike vinkovačke Srednje strukovne škole u projektu sudjeluju i strukovne škole iz Finske, Estonije, Francuske i Njemačke i Vinkovci su im domaćini do 3. travnja.

- Cilj ovog projekta u kojemu sudjeluje 24 profesora iz ovih pet zemalja je da profesori u praksi steknu znanja kako bi mogli raditi u školama u bilo u kojoj od zemalja EU. Mobilnost traje dva tjedna, a u praksi to znači da stječu kriterije kako bi iste ocjene davali u Hrvatskoj, Estoniji, Njemačkoj ili Francuskoj. Sličan projekt imamo i za učenike i u njega je uključeno 30 učenika naše Strukovne škole koji su posjetili škole u zemljama partnerima, a i učenici iz tih zemalja su bili gosti naše škole i Vinkovaca. U rujnu ovaj projekt ima završnicu u Estoniji - kaže Livija Pribanić-Katarinić, koordinatorica za EU projekte Srednje strukovne škole Vinkovci.

Gradonačelnik Mladen Karlić je pohvalio što se Hrvatska i Vinkovci uključuju u projekte koje potiče i financira EU.

- Posebno mi je drago što se u projekte uključuju učenici koji će imati priliku, ako žele, polaziti srednju školu u nekoj od zemalja EU pa su ovakvi projekti dobra priprema za nastavak školovanja vani - rekao je Karlić i podsjetio goste kako se nalaze u gradu u kojemu se u kontinuitetu živi preko 8 000 godina, gdje su rođena dva rimska cara, gradu koji je prije 2.000 godina bio značajno rimsko naselje Colonia Aurelia Cibalia. No, zbog neprijateljskih hordi koje su ovim prostorima prolazili stoljećima, puno toga što je bilo nad zemljom je uništeno, rekao je Karlić, ali zato ispod zemlje bogato arheološko nalazište, najbogatije u Hrvatskoj pa i izvan Hrvatske.

>> Vinkovci pišu ministru Miljeniću neka ostavi sud u Vinkovcima

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.