DOMAĆE JE DOMAĆE

Gradonačelnik Čakovca u samoizolaciji skicirao način dostave hrane građanima

Foto: VL
Gradonačelnik Čakovca u samoizolaciji skicirao način dostave hrane građanima
26.03.2020.
u 16:45
"Usporedno kontaktiramo proizvođače kako bi sve bilo što brže realizirano te u skladu sa svim trenutnim mjerama Stožera civilne zaštite".
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnika Čakovca Stjepan Kovač, koji je ovih dana u samoizolaciji, skicirao je način dostave hrane i to objavio na Facebooku.

"U samoizolaciji se također mora raditi. Pripremam način dostave svježih namjernice naših certificiranih OPG-ova s čakovečkog placa. Na taj način bi građanima omogućili stalno svježe namirnice na kućni prag, a našim proizvođačima mogućnost prodaje proizvoda koji ne mogu čekati. Uskoro ćemo pripremiti konkretan prijedlog. Usporedno kontaktiramo proizvođače kako bi sve bilo što brže realizirano te u skladu sa svim trenutnim mjerama Stožera civilne zaštite", napisao je Kovač, čija je rulno izrađena skica postala hit na društvenim mrežama. 

Foto: VL

Ubrzo je iz Grada Čakovca zainteresiranim OPG-ovima iz Čakovca i šire da se prijave na adresu elektroničke pošte: trznica@cakovec.hr., uz pojašnjenje da se priprema internetski sustav narudžbe poljoprivrednih proizvoda. 

- Sustav će funkcionirati po principu besplatne dostave, a građani će željene proizvode moći naručiti putem interneta, a platiti prilikom preuzimanja. Na ovaj način prodavat će se samo provjereni domaći proizvodi. Projekt se provodi u suradnju Grada Čakovca te udrugom "Najbolje z Međimurja". Grad Čakovec će osigurati besplatnu dostavu za administrativno područje Grada Čakovca - piše u pozivu. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
17:14 26.03.2020.

I ovakav lumen košta građane dvajst tisuća mjesečno? Bravo care, samo ih zigu

KR
Krotila2
18:41 26.03.2020.

Kupujmo domaće proizvode

Avatar klopotec
klopotec
07:12 27.03.2020.

Ha , ok smiješno da se to objavljuje u Večernjem i općenito u medijima. Ali čemu sad toliko pljuvanje po Štefu a gurate mu se mnogi Međimurci u d..e