Danas u Večernjem

Građani bi bolji život, a ne ustaše i partizane

Građani bi bolji život, a ne ustaše i partizane
17.06.2015.
u 00:01
I dok se Hrvatska udaljava od europskog standarda, zemlje kojima smo nekoć bili ekonomski nadmoćni rastu.
Pogledaj originalni članak

Standard građana Hrvatske 41 posto je niži od onog koji ima prosječni građanin Europske unije, a prestigle su nas sve članice EU osim Bugarske i Rumunjske. Istodobno ankete pokazuju da građani od političara očekuju nastavak guranja njima nebitnih tema pod nos. Tako vjeruju da će u centru pozornosti na predstojećim izborima biti Drugi svjetski rat, odnosno ustaše i partizani, dok tek tri od 1000 ispitanih o toj temi zaista želi i slušati.

Prema svježe objavljenim podacima Eurostata o BDP-u po stanovniku, mjerenom po kupovnoj moći, Hrvatska je na 59 posto u odnosu na prosjek EU i time zauzima treću poziciju najsiromašnijih zemalja u Europskoj uniji. Za usporedbu, Luksemburg ima 263 posto standarda EU i time je najbogatija zemlja zajednice zemalja.

Zabrinjava negativan trend jer smo na početku mandata vlade Zorana Milanovića bili na 61 posto kupovne moći EU, i to je cijena koju smo platili u dugoj krizi. I dok se Hrvatska udaljava od europskog standarda, zemlje kojima smo nekoć bili ekonomski nadmoćni rastu.

Cijeli članak pročitajte u izdanju Večernjeg lista od srijede ili prolistajte e-izdanje!

>> Od Hrvata su u Europskoj uniji siromašniji jedino Bugari i Rumunji

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

MG
marko.glasnovic.507
00:15 17.06.2015.

upravo su rezimski mediji ti koji guraju laznu sliku svijeta i dogadjanja oko nas.forsirajuci gej problematiku kak jedinu i najvazniju a uopce ne spominju stvarno vazne stvaei poput uvoza gmo hrane kojom hranimo domace tivotinje i piletine pune hormona i stereoida koja nam se posluziva svaki dan,ne pisete o politicarima i njihovim lazima. ne pisete nista o nicijim pravima ako nisu gejevi

Avatar kravata
kravata
06:27 17.06.2015.

O ustasama njihovim zlu se prica a partizani i njihovi potomci vladaju i nije se smjelo pricat ni pisat. U Yu je bilo vise nego danas prebrojavanje i mjesanja kvnii zrniaca i partijski knjizica, nitko se nije bunio a danas se bune jer sada svima broje.

Avatar Sanzo
Sanzo
09:52 17.06.2015.

Svaki normalni Hrvat hoće prije svega BOLJI ŽIVOT, a za Vas ostale koji želite živjeti u prošlosti i hraniti se njome, izvolite slobodno, ali ostavite nas na miru! Što mislte da nekoga tko traži posao i ne može ga naći zanimaju još uvijek Vaši ustaše i partizani?!? Dajte se probudite, danas je 2015, nećete vjerovati!!!