Đurđevac

Grad želi školu za 21. stoljeće

Foto: Osnovna škola Grgura Karlovčana
Škola
Foto: Osnovna škola Grgura Karlovčana
Marijan Vuković
20.11.2014.
u 19:00
Škola je stara 50 godina i pokrivena je salonitom. Sportska dvorana prokišnjava od prvog dana, a otvorena je 2011. godine
Pogledaj originalni članak

Grad Đurđevac namjerava preuzeti osnivačka prava nad jedinom gradskom osnovnom školom i, kako kaže gradonačelnik Željko Lacković, podignuti obrazovni standard brže no što bi to išlo sa školom pod kapom Koprivničko-križevačke županije.

Dogradnja

Gradsko vijeće u petak bi trebalo pokrenuti proceduru prema kojoj bi OŠ Grgura Karlovčana s Novom godinom prešla u gradske ruke. Uspije li taj proces, svim osnovnim školama u županiji upravljat će gradovi. Koprivnica i Križevci već su preuzeli upravljačka prava nad svojim školama.

– Vjerujem da ćemo nakon toga lakše aplicirati na natječaje koji će nam omogućiti da podignemo obrazovni standard i stvorimo školu za 21. stoljeće – kazao je Lacković i dodao kako će se do kraja mjeseca javiti na državni natječaj kako bi pribavili dio novca za novu školsku kotlovnicu, a sljedeće godine i na natječaj za obnovu fasade, kako bi škola bila energetski efikasnija.

Ravnatelj Marijan Vinković zadovoljan je što će škola pod gradsku kapu jer potreba je, kažu, mnogo.

– Školska zgrada stara je punih 50 godina i vapi za obnovom. Krov je dotrajao, na njemu su još uvijek stare salonitske ploče i to bi trebalo izmijeniti. U tijeku je projekt zamjene stolarije i očekujem da ćemo ga uspješno dovršiti. Da bismo u potpunosti mogli prijeći na jednosmjensku nastavu, potrebna nam je dogradnja učionica – nabraja Vinković.

Ni to nije sve. Problemi postoje i sa školskom sportskom dvoranom, koja je vrata otvorila u travnju 2011. godine.

Kolega

– Krovište prokišnjava od prvoga dana i vjerujem da ćemo to pod kapom Grada Đurđevca uspjeti riješiti – nada se ravnatelj.

Osnovnu školu Grgura Karlovčana polazi oko 740 učenika, a među njima je oko 100 Roma.

– Drago mi je da kod nas mnogo Roma završi školu. Jedan naš učenik na trećoj je godini učiteljskog fakulteta i bit će naš kolega – ponosan je ravnatelj Vinković.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.