PREDIZBORNI SKUP U SISKU

Grabar-Kitarović o gafovima: 'Kakvih li grijeha'

Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović u sklopu predizborne kampanje posjetila Sisak
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović u sklopu predizborne kampanje posjetila Sisak
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović u sklopu predizborne kampanje posjetila Sisak
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović u sklopu predizborne kampanje posjetila Sisak
16.12.2019.
u 20:51
Poručila je kako je preuzela funkciju predsjednice u jako tmurnom razdoblju te da je proteklih pet godina radila što se vidi po tome da je Hrvatska danas bolja
Pogledaj originalni članak

Nudim optimizam umjesto jadikovki, zajedništvo umjesto podjela, povezivanje umjesto jadikovki i program umjesto poskočica koje plasiraju pojedini kandidati – rekla je Kolinda Grabar Kitarović na početku svog predizbornog skupa u Sisku u ponedjeljak navečer. Podsjetivši na poznatu pobjedu kršćanske vojske nad Otomanskim carstvom 1593. godine kod Siska rekla je da je i tada Hrvatska bila na braniku Europe, kao što i sada ponovo čuva europske granice od novih izazova.

"Konačno je Europska unija i europski dužnosnici počeli prepoznavati ono što ovdje, na granicama, radi hrvatska policija i Hrvatska. To je zajedništvo, nacionalni interesi prije svega, ali i solidarnost te Hrvatska koja predvodi, a ne slijedi", rekla je predsjednica koja se u svom govoru osvrnula i na kritike na neke njene poteze u javnosti.

"Spočitavaju mi se svakojaki gafovi, emocije koje pokazujem jer sam ljudsko biće, suza za majke, udovice, djecu napuštenu, približavanje ili pjevanje s narodom. Kakvih li grijehova... Ili pak guranje u prvi red na NATO ili drugim sastancima, ali gospodo na tim sastancima ja nisam Kolinda  Grabar Kitarović nego predsjednica RH i ne dopuštam da me se gura u zadnji red nego ću uvijek biti u prvom redu jer Hrvatska to zaslužuje", rekla je Grabar Kitarović osvrnuvši se i na svoje navijanje.

"Spočitavaju mi navijanje, crveno bijele kvadratiće kojima se ponosim i uvijek ću se ponositi. Kažu da sramotim Hrvatsku diljem svijeta zato što se ponosim da sam iz Hrvatske i jer ponosno nosim te boje, zato što se ne klanjam većima nego Hrvatsku držim zemljom koja je ravnopravna sa svim ostalima. Zemlja ne ovisi o geografskoj veličini ili broju stanovnika, ona ovisi o srcu i ambicijama. Rugaju se tako nekim mojim "gafovima" a ne razumiju koji je njihov gaf – otuđenost od naroda. Oni ne poznaju Hrvatsku, njih Hrvatska ne zanima, iz zagrebačkih salona ne može se upoznati kakav je život u Sisku, a meni je Sisak i bilo koji dio Hrvatske jednakovrijedan kao i Zagreb i treba ulagati da budu svuda iste prilike i da ljudi mogu živjeti u svakom kutku naše prelijepe Domovine" -  rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović pohvalivši se kako se u njenom mandatu gospodarska slika Hrvatske puno poboljšala, branitelji dobili ulogu kakavu zaslužuju u Hrvatskoj te su riješeni mnogi drugi problemi.



"Pružila sam ruku svima, neki su je prihvatili, drugi nisu. I kritika je bila dobra, potrebna je da bi se moglo bolje raditi. I mogu reći da je nakon tih pet godina Hrvatska i u Hrvatskoj bolje. Natavit ću raditi sa svima koji budu htjeli surađivati, a najbolje se radi u sinergiji sviju nas u Hrvatskoj. Bilo bi lijepo kada bi svi malo više razgovarali pa i u Saboru kada bi se više razgovaralo o konkretnim pitanjima nego se slušale pošalice kojima se žele promaknuti neki pojedinci ", dodala je Grabar Kitarović rekavši kako je njen program "Hrvatska zna i može bolje" nastavak onog programa kojeg je provodio dr. Franjo Tuđman i njegovog plana da RH bude članica Europske unije i NATO-a.

Pozvala je prisutne da izađu na izbore napomenuvši da će to biti izbori između nastavka rasta i razvoja ili povratka u depresiju i pesimizam ili nekih eksperimenata.

"Stojim ovdje spremna da me se usporedi sa svakim koji je nakon predsjednika Tuđmana bio predsjednik Hrvatske. Neka se stavi na stranu mojih pet godina i 15 godina prije mene i svakome će biti jasno zašto mirne savjesti tražim od vas povjerenje za novi mandat", poručila je Kolinda Grabar Kitarović u Sisku na završetku svog obilaska Sisačko-moslavačke županije kojeg je započela u Novskoj te nastavila u Kutini, Popovači i Sisku gdje je prije skupa zapalila svijeće na spomeniku braniteljima koji je prije nešto više od mjesec dana bio devastiran.

Na skupu su osim nje govorili domaćin Ivan Celjak, dožupan i čelnik sisačkog HDZ-a, župan ivo Žinić te ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 138

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
21:16 16.12.2019.

Ona stvarno ne razumije gdje je problem u njenim izjavama. Ona ili nije normalna ili ... Ne, nema ili, ona jednostavno nije normalna. Toliko gluposti izreći i u tome ne vidjeti problem može samo netko tko nije pri sebi (sad jeli u pitanju alkohol ili nešto teže je već druga stvar).

Avatar Asterix
Asterix
21:41 16.12.2019.

Koja je dijagnoza onih koji joj euforično kliču na skupovima. Da nije u pitanju neka epidemija na mentalnoj bazi.

VA
Vagabundo
22:50 16.12.2019.

Tko radi taj i grijesi. Osim u slucaju ljencine Milanovica. On i kad nije radio, nanio je stetu.