Obilježavanje Oluje

Gospić: Zahvala braniteljima za slobodu

Foto: Marko Čuljat
Gospić: Zahvala braniteljima za slobodu
05.08.2010.
u 10:39
Počast je odana i na velikom križu u gospićkom groblju te na spomeniku žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog ratu Širokoj Kuli
Pogledaj originalni članak

Izaslanstvo Ličko-senjske županije na čelu sa županom Milanom Jurkovićem odalo je danas počast svim poginulima u Domovinskom ratu u znak zahvalnosti za izborenu slobodu. Na spomenik u središtu Gospića rad akademskog kipara Krune Bošnjaka položeni su brojni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položila izaslanstva Grada Gospića, brojnih udruga Domovinskog rata i branitelja. Molitvu je izgovorio pop Anton Luketić, gospićki župnik. Počast su odale i postrojbe HV-a i policije.

Počast je odana i na velikom križu u gospićkom groblju te na spomeniku žrtvama Drugog svjetskog i Domovinskog ratu Širokoj Kuli koji j izradio akademski kipar Petar Dolić. U župnoj crkvi sv. Mateja u Kuli služena je i sveta misa. Nakon mise izaslanstvo Kluba hrvatskih branitelja pripadnika 118. brigade ZNG-a Gospić, na čelu s predsjednikom Pajom Brkljačićem, odala je počast poginulim kolegama tijekom Oluje 1995. na spomeniku na vrh Ljubova nedaleko Udbine te na jami Golubnjača.

Na Ljubovu su počast poginulima odali i pripadnici DVD-a Udbina.

Sveta misa je održana i kod križa u selu Lipe nedaleko Gospića.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.