Mađarski Jobbik

Gábor Vona: Hrvatskoj je mjesto u Višegradskoj skupini

Foto: Reuters/PIXSELL
gabor vona
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
gabor vona
21.10.2017.
u 07:23
Osim Hrvatske Vona u Višegradskoj skupini vidi i Sloveniju, Rumunjsku i Austriju
Pogledaj originalni članak

Mađarski Jobbik na čelu s Gaborom Vonom u mađarskom je parlamentu predao zahtjev za osnivanje jedne trenutačno nepostojeće, stalne parlamentarne skupštine za višegradske države (V4).

Vona je naglasio i da se oštro protivi uređenju Europske unije u nekoliko brzina te iskazao potrebu proširenja Višegradske skupine i na druge zemlje, prije svega Hrvatske, Rumunjske, Slovenije i Austrije.

– Hrvatskoj je mjesto u Višegradskoj skupini (V4), možda i više od nekih drugih srednjoeuropskih zemalja koje gravitiraju toj grupaciji. Moguće proširenje može se obrazložiti našom 800 godina dugom državnom zajednicom, povijesnim naslijeđem Hrvatske koje je jako slično onome zemalja Višegradske skupine i činjenicom da su sadašnji društveno-gospodarski problemi Zagreba skoro isti kao i naši. Time bi države regije mogle surađivati na zatvaranju prošlosti koja je opterećena tuđom okupacijom, diktaturom i ratom, s ciljem pokretanja društveno-gospodarskog razvoja – kazao je Vona dodavši da je i onako s hrvatske strane puno puta najavljeno da bi Hrvatska bila zainteresirana za čvršću suradnju s V4 grupom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

LU
lunar777
11:08 21.10.2017.

Tako je..

Avatar UHROAP
UHROAP
13:05 21.10.2017.

a svrbici nidje.. sta stalno visebaljkanskoj zajednici!

SS
sokac sa drave
11:34 21.10.2017.

Tu nam je mjesto tu jedino mozemo opstati sa nasom kulturom.Samo tako se mozemo odhrvati najezdi Amija i Zidova da nas Islamiziraju uz pomoc nijhove poslusne lutke Angele Merkel.