Žene SDP-a:

Tražimo ostavku ministrice Nade Murganić i ratifikaciju Istanbulske konvencije

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Tražimo ostavku ministrice Nade Murganić i ratifikaciju Istanbulske konvencije
12.01.2018.
u 09:20
Partnersko nasilje prema ženama i nasilje u obitelji ni u kojem se slučaju ne mogu opravdati, ne mogu se relativizirati niti se na njih može reagirati lakonski, kako je to danas učinila ministrica
Pogledaj originalni članak

Zbog jučerašnje izjave, ministrica za demografiju, obtelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić mora podnijeti ostavku. Skandalozni komentar ministrice Murganić za svaku je osudu, priopćili su iz Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a.

Partnersko nasilje prema ženama i nasilje u obitelji ni u kojem se slučaju ne mogu opravdati, ne mogu se relativizirati niti se na njih može reagirati lakonski, kako je to danas učinila ministrica, poručuju žene SDP-a.

“Tako je to u braku”, kaže ministrica obitelji, a mi u Socijaldemokratskom forumu žena SDP-a poručujemo joj - ne, partnersko nasilje i zlostavljanje nisu sastavnim dijelom bračnoga ugovora, nego su kažnjivi i za svaku su osudu. Žene žrtve nasilja, neovisno o svojem bračnom i obiteljskom statusu, zaslužuju i zaštitu i podršku države i njezinih institucija. Žene žrtve nasilja zaslužuju odgovornu politiku i odgovornu Vladu koja će ratificirati Istanbulsku konvenciju.

Socijaldemokratski forum žena ponovno poziva na ratifikaciju Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja prema ženama i nasilja u obitelji - istanbulske konvencije.

Od premijera Plenkovića tražimo očitovanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije te očekujemo da, ne podnese li ostavku sama, smijeni ministricu Murganić, poručuju iz Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a.

Pogledajte galeriju: Mara Tomašević u stanju šoka

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

BT
btatarov
10:05 12.01.2018.

Gdje su ove "drugarice fukse" bile kad je premlaćena supruga njihovog druga Laovca, kad jr naTrgu slomljena dr.Ćavar, kad je supruga njihovog druga advokata "padala po stepenicama" nekoliko puta (ko mujo na bananu)?? Nisu li i one žene ili je zakon samo za "drugarice"?

MA
mare100
09:50 12.01.2018.

Nisu mi jasna ovakva prozivanja ministrica ništa nije krivo rekla.Prilikom obrata situacije koja se desila da je žena povukla sve optužnice što dotična ministrica ima s tim .To jest obiteljska stvar koja treba da ostaje unutar obitelji,a kad dolazi do problema onda treba se rješavati unutar sudstva ,socijalne skrbi i nekih institucija ,a ne da to riješava cijela Hr.Problemi nastaju u tome što od samog početka preuzimanja vlasti se traži dlaka u jajetu i kad netko od vladjući nema nikakvu aferu onda mu se uz pomoć medija izvrću riječi i izjave izvlače iz konteksta i odmah neki držebrižnici željni vlasti i fotelja traže ostavke .

BA
bakulušić
10:00 12.01.2018.

Nasilje u obitelji se ne rješava putem medija nego putem državnih ustanova i institucija. Istanbulska konvencija ne stavlja oko žrtve ni bodljikavu ni žilet žicu i ona je, pored zakonskih odredbi koje mora imati svaka država, apsolutno suvišna. Ona je "mačak u vreći" jer se, pod tobožnjom brigom za ranjive skupine. društvu želi prodati nešto puno opasnije. Čudno je da se žene SDP-a nisu javljale kad su u vlastitoj stranci imale sličan slučaj obiteljskog nasilja. I čudno je što se za ratificiranje famozne Istanbulske konvencije nisu zauzimale kad su bile na vlasti.