Proračun 2013

Europske vlade moraju osigurati novce za preuzete obveze

Foto: Petar Glebov/Pixsell
Europske vlade moraju osigurati novce za preuzete obveze
11.09.2013.
u 11:25
Andrej Plenković, zastupnik Europske pučke stranke smatra kako je osiguravanje financijskih sredstava u proračunu ključno pitanje za vjerodostojnost EU
Pogledaj originalni članak

U europskom parlamentu u tijeku je rasprava o drugom po redu rebalansu EU proračuna, a Andrej Plenković, zastupnik Europske pučke stranke smatra kako je osiguravanje financijskih sredstava u proračunu za realiziranje plaćanja ključno pitanje za proračunsku vjerodostojnost Europske unije u 2013.

- EU Vlade moraju osigurati adekvatna sredstva da bi u ovoj godini financirale obveze koje su same preuzele - rekao je Plenković.

Prvi rebalans odnosio se na financiranje članstva Hrvatske u Europskoj Uniji. Podsjećajući da je Vijeće kasnilo s odlukom o tom prvom rebalansu, Plenković je istaknuo da ne bi bilo dobro da se takav scenarij i ovaj put, na temelju čega se očekuje prikupljanje sredstava za plaćanja 11,2 milijarde eura u proračunu Europske unije.

- Sa stajališta nove države članice nezamislivo je da se Unija dovede u situaciju da ne bude dovoljno sredstava za financiranje prioritetnih programa kohezijske politike, za financiranje malih i srednjih poduzeća, programa za mlade, Erasmusa i istraživanja -  kaže Plenković.

>>Parlamentarcima mjesečno 4200 eura za urede, a nisu ih otvorili!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.