Sukobi u Ukrajini

EU uvela nove sankcije za Rusiju

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
EU uvela nove sankcije za Rusiju
29.07.2014.
u 18:03
Službena Moskva niječe optužbe kako pobunjenicima osigurava oružje
Pogledaj originalni članak

Europska unija je prihvatila nove ekonomske sankcije za Rusiju zbog sukoba u Ukrajini, javlja BBC. Sankcije se odnose na sektore nafte i obrambene te visoke tehnologije.

Cilj je povećati troškove koje Rusija ima zbog kontinuirane potpore proruski orijentiranim pobunjenicima na istoku Ukrajine.

Službena Moskva niječe optužbe kako pobunjenicima osigurava oružje.

Očekuje se i kako će se ruskim državnim bankama ograničiti pristup kapitalu.

>> EU uvodi sankcije vojsci, bankarima i naftašima u Rusiji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 74

SI
sinx
18:47 29.07.2014.

Mislim da je cilj ovih sankcija "ubiti dvije muhe jednim udarcem". Amerima nipošto ne odgovara snažna Rusija, a s druge strane, sankcijama jednako oslabljena Europa, biti će lak plijen kroz sporazume poput TTIP i sličnih koji slijede. A gdje je u svemu tome Hrvatska, reći će nam veleizdajnica Pušićka . U cijelom nakaradnom slučaju Putin je zapravo hrvatski saveznik.

Avatar superhik74
superhik74
18:33 29.07.2014.

Je li uvela kakve sankcije na Izrael zbog genocida u Gazi ili na SAD zbog isporuke 95% oruzja koje ovi koriste za ubijanje civila, ciji je broj vec sada 3 puta veci od onog u rusenju Malezijskog aviona, a jos se sa sigurnoscu ne zna tko iza toga stoji.

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
19:50 29.07.2014.

Uspon Rusije kao i Kine se ne može nikavium sankcijama zaustaviti . Takođe pad zapada, posebno Amerike se ne može zaustaviti . On je konstanta i do 2017 dolarima će se briusati guzice u americi, jer ni za toalet pair neće imati, a o resursima tek da ne govorimo.Rusija to sve ima i onaj ko to ima vladaće svetom .Rusija je nezavisni kontinent, koji sarađuje sa minimum dve trećine sveta. .. Preciznije i Rusija i Kina su 90% nezavisni mega svetski entiteti i u svoju sferu uticaja privlače mnogge zemlje, i celokupan protok robe i kapitala .Tako da zapadne sankcije ne mogu niša posebno i veliko nauditi Rusiji. Sankcije će biti inače recipročne i vrlo bolne za mnoge na zapadu , a posebno za većinu velikih kompanija koje jakozavise od velikog i moćnog Ruskog tržišta, a kad počne zima EU će se smrzavati uključujući i dobar deo Nemačke, ovog puta. Tako da sankciuie su osuđene na propast potpuno , a razlog zbpog kojeg se uvede je tek nevažan i trajno neodrživ ..zbog tzv Ukrajine, koja beleži poseldnje dane u ovom teritorijalnom i političkom obliku , pre svog potpunog raspada ..