Dogovor

EU produljuje ekonomske sankcije protiv Rusije

Foto: Reuters/PIXSELL
EU produljuje ekonomske sankcije protiv Rusije
22.06.2017.
u 22:21
Kao uvjet za ukidanje sankcija postavljeno je poštivanje Sporazuma iz Minska, no budući da taj sporazum o primirju u Ukrajini nije u potpunosti proveden, sankcije se od tada produljuju svakih šest mjeseci
Pogledaj originalni članak

Čelnici EU-a dogovorili su se u četvrtak na summitu u Bruxellesu oko produljenja ekonomskih sankcija protiv Rusije za daljnjih šest mjeseci, objavio je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

Tusk je preko Twittera poručio da će "EU produljiti ekonomske sankcije protiv Rusije".

Sankcije su usmjerene na ruske banke, obrambeni i energetski sektor. Uvedene su 31. srpnja 2014. zbog ruske uloge u ukrajinskom sukobu. Tri mjeseca kasnije, u rujnu 2014. dodatno su pojačane. U ožujku 2015. godine su produljene, a kao uvjet za njihovo ukidanje postavljeno je poštivanje Sporazuma iz Minska. Budući da taj sporazum o primirju u Ukrajini nije u potpunosti proveden, sankcije se od tada produljuju svakih šest mjeseci.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

RI
rikavac
23:20 22.06.2017.

haha ocete nastetit Rusiji nema govora. Tri godine su sankcije Rusiji a na rusima se to ne osjeti da ih pogadjaju vise se osjeti po EU jer je Rusija veliko trziste za EU.

DU
Deleted user
23:40 22.06.2017.

Mene zanima zašto Amerika i EU nije udarila sankcije Engleskoj jer već desetljećima okupira dio Irske? Ako ćemo biti vjerodostojni a ne nešto drugo.

Avatar nekakav
nekakav
07:23 23.06.2017.

ne kužim, rusija nema nikakvih obveza po tom sporazumu. jedinu obvezu ima ukrajina, koja nije ništa od toga ispunila. nije dala dogovorenu autonomiju odmetnutim regijama, jer predsjednik ukrajine, potpisnik sporazuma, to ne može progurati u parlamentu. super je to. sankcije udaraju po malim poduzećima, velika posluju normalno. italija je već vratila skoro 70% nekadašnje razmjene. engleska nikad više nije uzimala ruskog plina. francuzi skoro pa potpuno preuzeli rusku ladu. amerikanci od rusa naručili gorivo za svoje nuklearke. i još motora za svemirske i vojne svrhe. bitno da mi s njima ne smijemo poslovati.