tanki živci

Erdoganovi tjelesni čuvari potukli se s UN-ovim zaštitarima

Utakmice Hrvatske reprezentacije
28.09.2011.
u 19:33
Neuobičajena tučnjava dogodila se dok je Mahmud Abbas na Općoj skupštini UN-a držao govor.
Pogledaj originalni članak

U vrijeme dok je palestinski vođa Mahmud Abbas na Općoj skupštini UN-a pozivao na priznanje svoje države, u hodniku zgrade odvijao se nesvakidašnji sukob.

Naime, turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, koji je kasnio na sjednicu, u pokušaju ulaska spriječili su UN-ovi zaštitari. U cijelu stvar umiješali su se Erdoganovi zaštitari nakon čega je izbila neugodna tučnjava, koju je jedan svjedok uspio i snimiti.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon uspričao se turskom izaslanstvu zbog neugodnosti, što su predstavnici sigurnosnih službi UN-a dočekali oštro. Prema njima, za sukob je kriv turski premijer koji je kasnio i njegovi bezobzirni zaštitari.

– Vjerujemo da je ovaj nesporazum riješen. Nadamo se da je to riješeno na obostrano zadovoljstvo. Poduzeli smo daljnje korake kako bismo ovakve slučajeve spriječili u budućnosti – rekao je glasnogovornik glavnog tajnika Martin Nesirky.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

OB
-obrisani-
20:16 28.09.2011.

a velike su vručine i udarila im neka vrelina u glavu :) No šalu na stranu, zaustavili su predsjednika jedne zemlje i njegovi su čuvari intervenirali, zato su i tu kraj njega, a i tko daje ovlasti zaštitarima u zgradi UN da ne puste na zasjedanje jednog predsjednika ne tako nebitne države?

IR
irani
20:24 28.09.2011.

S primitivcima uvijek ima problema.

IR
irani
20:39 28.09.2011.

Steta sto nije napisano i zasto je do svega doslo, onda bi bilo daleko jasnije kako su problem izazvali Turci koji su pokusali uci krivom rutom. Zato su intervenirali cuvari zgrade.