Danas u Večernjem

Ekskluzivni intervju: Plenković: Imat ćemo većinu, HSS-u su vrata otvorena

Foto: vl
Naslovnica 30. 4. 2017.
30.04.2017.
u 00:04
Cijeli intervju pročitajte u današnjem dvobroju Večernjeg lista
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković siguran je da će na premijerskoj funkciji ostati i dalje, bez obzira na to sklopio novu parlamentarnu većinu ili nastavio voditi državu putem prijevremenih parlamentarnih izbora. Ovih je dana iznenadio mnoge, a šokirao svojim rezolutnim potezima one koji su ga držali “svilenim”. S krizom u Vladi, istodobno je, čini se, uspješno prošao i kroz Scile i Haribde politike EU i spriječio blokadu hrvatsko-slovenske granice u turističkoj sezoni. Plenković je već zaboravio Most i partnerstvo nudi drugima, primjerice i odbjeglom sestrinskom HSS-u.     

U četvrtak ste na sjednici Vlade razrješenjem Mostovih ministara izveli blickrig kakav dosad nije viđen u hrvatskoj politici. Most je za vas bio strateški partner bez obzira na to što je unutar HDZ-a bilo puno skepse glede partnerstva s njim. Jeste li imali krivu procjenu i prejaku želju pa ste bili uvjereni u pouzdanost tog savezništva?

HDZ je u partnerstvo s Mostom ušao u dobroj vjeri i s najboljim namjerama na temelju jedinstvenih odluka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća nakon pobjede na izborima 11. rujna. Moj pristup bio je potpuno svjež i neopterećen odnosima iz prethodne Vlade. Dogovorili smo zajednički program i platformu za funkcioniranje Vlade, uz podršku Kluba nacionalnih manjina i drugih zastupnika u Hrvatskom saboru. 

>> Cijeli intervju pročitajte u današnjem dvobroju Večernjeg lista

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Od Gotovca do Frljića: Kulturnjaci koji svojim djelima šokiraju Hrvatsku

>> Jakov Sedlar: Nemam ustaša u obitelji, otac mi je bio domobran pa partizan

>> Dossier: Hrvatsko-slovenski odnosi: Zašto smo jedni drugima postali naporni

>> DAR: Roštilj - recepti vrhunskih kuhara

Foto: vl
Naslovnica 30. 4. 2017.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 38

Avatar Damir
Damir
21:41 29.04.2017.

Jel i Pupovac u igri? Lako za HSS.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:08 30.04.2017.

Jedino šta ja ovdje vidim je to da ovaj ne radi ama baš ništa, u stvari niko od njih ne radi ništa, slažu puzle, eto jedino to vidim.

ST
stefj
22:16 29.04.2017.

Mislim da Plenković ne računa ozbiljno na većinu, već planira nove izbore. Neće se valjda osloniti na Beljaka, to je gore i prevrtljivije nego Petrov...