LOPOVI KOJI VOLE SLATKO

Par uhićen nakon što je otuđio 150 čokolada

Foto: PU istarska
Pulska policija riješila seriju krađa
Foto: PU istarska
Pulska policija riješila seriju krađa
Foto: PU istarska
Pulska policija riješila seriju krađa
Foto: PU istarska
Pulska policija riješila seriju krađa
22.02.2021.
u 14:37
Dvojac se sumnjiči i da su 17. i 18. veljače, iz još šest trgovina na području Pule, otuđili razne prehrambene i kozmetičke proizvode, odjeću, tostere, ogledala i druge predmete
Pogledaj originalni članak

Ljubav prema čokoladama, skupo ih je stajala, jer su sada kazneno prijavljeni za ukupno 15 krađa, a vrlo je izvjesno da će završiti i iza rešetaka. Tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati događaj o kojem  je izvijestila PU istarska. Za osam krađa sumnjiči se 25-godišnjak, a za sedam  22--godišnjakinju. Policija je dojavu o njihovim "aktivnostima" dobila 18. veljače poslijepodne. Dojavljeno im da su dvije osobe iz trgovine u Zagrebačkoj ulici u Puli otuđile veću količinu čokolade. Nakon te dojave, prometni policajci  su u večernjim satima, prvo u Ulici Rimske centurijacije uhitili ženu, a potom u Scalierovoj ulici i muškarca koji su odgovarali opisima počinitelja. Utvrđeno je kako su 22-godišnjakinja i 25-godišnjak iz trgovine otuđili oko 150 komada čokolade, a šteta je nekoliko tisuća  kuna.

Ustanovljeno je da to nije i prva prehrambena trgovina iz koje su krali, pa se dvojac sumnjiči i da su 17. i 18. veljače, iz još šest trgovina na području Pule, otuđili razne prehrambene i kozmetičke proizvode, odjeću, tostere, ogledala i druge predmete, čime su tvrtke iz Omiša, Pule i Zagreba ukupno oštetili za više tisuća kuna. Osim toga, 25-godišnjak se sumnjiči i da je jednu krađu počinio sam  u kolovozu lani, kada je iz trgovine na Verudeli otuđio više boca alkoholnog pića.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

ZA
zagabria5
12:38 22.02.2021.

Ah naivci, šta nisu pojeli sve čokolade pa ne bi bio dokaznog materijala.

NJ
njofra51
14:54 22.02.2021.

nema stete, dok cokolada postoji, steta nastaje tek jezinim nepostojanjem, to jest kada je pojedena.

SI
sisavac
12:51 22.02.2021.

čokolada je luksuzna roba. uvijek bila. a napad na luksuz je napad na nas, bogate i moćne, koji nismo do ničega došli lako, već odricanjem, nema za nas ljetovanja 3 mjeseca ko učitelji, nema za nas skijanja ko za građevinare koji zime ne rade... kazniti, 10 godina zatvora, kao primjer i opomena svima koji bi se odvažili na ovo. zamisli, 150 čokolada ukrali... nije to malo, to je par kutija, treba to nositi, čitava logistika.. a vrijednost... nije stvar u vrijednosti, već u principu! u cijenjenoj zapadnoj saveznici, saudijskoj arabiji, za krađu se siječe ruka... ne znam zašto zapad ne prilagodi zakone svojim saveznicima... otkad kazna ne prati narav zločina, nema mira ni pravde na ovom svijetu.