KAZNENA PRIJAVA

Dvojac prijavljen zbog pustošenja šuma: Šteta veća od 100.000 kuna

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
suma
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
suma
18.06.2021.
u 12:05
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su zbog počinjenih kaznenih djela pustošenje šuma, zlouporaba položaja i ovlasti i krađe, dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana starosti 47 i 64 godina.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 47-godišnjak od sredine rujna do kraja listopada prošle godine na području Gvozda, u mjestu Gornja Trstenica počinio kazneno djelo pustošenje šuma. Njega se sumnjiči da je nakon kupnje šume od 69-godišnje vlasnice angažirao muškarca za sječu i izvlačenje drvne mase koji je od 62 doznačena stabla izvršio sječu 124 razna stabala, pričinivši štetu od 32.063 kune.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 47-godišnjak  isto kazneno djelo počinio i od sredine listopada 2019. godine do sredine ožujka 2020. godine, u mjestu Gornja Čemernica na području Gvozda. Naime, njega se sumnjiči da je na štetu 69-godišnjakinje i 72-godišnjakinje, posjekao 417 raznih stabala, pričinivši štetu od 59.104 kune.

Također je utvrđeno da je 47-godišnjak i u vremenu od početka rujna 2019. do prosinca 2020. godine, u mjestima Gornja Čemernica i Bukovica na području Topuskog, s više katastarskih čestica vlasništvo nadležne šumarije posjekao i ukrao 318 raznih stabala, pričinivši ukupnu štetu od 29.218 kuna.

Nadalje je utvrđeno da je 64-godišnjak, kao zaposlenik trgovačkog društva koje je licencirano za otpremu drvne mase, u razdoblju od lipnja 2019. do sredine ožujka 2020. godine, na poticanje 47-godišnjaka izdao popratnice u koje je unosio neistiniti sadržaj o porijeklu drvne mase te omogućio stavljanje u promet drvne mase pribavljene kaznenim djelima Krađe i Pustošenje šuma, čime je počinio kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku bit će podnesena kaznena prijava i to protiv 47-godišnjaka za pustošenje šume, krađe i zbog poticanja na kazneno djelo Zlouporaba položaja i ovlasti, a protiv 64-godišnjaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

VIDEO Dr. Beck: Nikad neću zaboraviti čovjeka koji je zbog krpelja ostao hendikepiran

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.