Mito za novinara

Dvaput ukinuo rješenje o provođenje istrage protiv Lucića

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Dvaput ukinuo rješenje o provođenje istrage protiv Lucića
17.10.2017.
u 11:52
Uskok ima pravo na žalbu, ali nije poznato je li je poslao. Ako je ne uloži, odluka suca istrage postaje pravomoćna
Pogledaj originalni članak

Hoće li biti provedena istraga protiv saborskog zastupnika HDZ-a Franje Lucića zbog sumnje da je nudio mito novinaru Dragi Hedlu, još je nepoznato.

USKOK je nedavno donio rješenje o provođenju istrage protiv Lucića, no njegova se obrana na to žalila. Osječki sudac istrage tu je žalbu i prihvatio te ukinuo rješenje o otvaranju istrage. Sudac je u odluci objasnio kako novinar Hedl nije imao svojstvo odgovorne osobe kada mu je, po navodima tužitelja, nuđen novac kako ne bi pisao o Lucićevim poslovima. Žalbu je na to, pak, uložio USKOK. Zasjedalo je, stoga, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku, koje je ukinulo rješenje suca istrage i zatražilo dopunsku provjeru određenih članaka iz ugovora između novinara i medijske kuće za koju piše, kao i članaka iz Zakona o medijima. I nakon tih provjera, sudac istrage ponovno je donio istu odluku i ukinuo rješenje o provođenju istrage.

USKOK ponovno ima pravo na žalbu, a zadnji dan za nju bio je jučer (ponedjeljak). Jesu li ju i poslali, još nam nije poznato. Ako je ne ulože, odluka suca istrage postaje pravomoćna i istrage nema, a ako žalba stigne, ponovno će zasjedati izvanraspravno vijeće. Ono, pak, može potvrditi, ukinuti ili preinačiti odluku suca istrage i odrediti istragu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar MatanFrancetić
MatanFrancetić
21:06 17.10.2017.

Drago Hedl je na sudu osuđeni lažljivac i tko mu normalan može vjerovati.

MZ
ma zamisli
12:55 17.10.2017.

sauha zakuhao svi ostali bez brige. tata vas cuva dok got možete dizat pravovjernu rucicu. nitko nam ništa nemože

ME
Meter
14:02 17.10.2017.

Hobotnica je moćna, korupcija je zaštićena