KLIMATSKA PRAVDA

Dva klimatska kampa u rujnu - u Vojniću i u Njivicama

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Klimatski marš u povodu Dana planete Zemlje
Foto: Ekodrom Estate/Facebook
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Fridays For Future Croatia organizirao Marš za opstanak
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Fridays For Future Croatia organizirao Marš za opstanak
17.08.2022.
u 11:30
Tema kampa je umrežavanje klimatskog pokreta i inovativni klimatski aktivizam. Program će nuditi prostor za diskusije, razmišljanje, zajednički rad te smišljanje strategija, s puno prostora za odmor, druženje i igre.
Pogledaj originalni članak

Regionalni aktivistički kamp "Klimatopija" u Vojniću i Jadranski klimatski kamp u Njivicama održavaju se u rujnu, a sudionici mogu istražiti što znači klimatska pravda i kako postati aktivni dio klimatskog pokreta, objavio je aktivizam.hr.

Klimatopija se održava na Održivom imanju Ekodrom u Vojniću u organizaciji Zelene akcije od 10. do 16. rujna.

"Brinu te sve vidljiviji znakovi klimatskih promjena i imaš volje aktivirati se? Smeta ti pasiva oko tebe? Dođi na "Klimatopiju", pravo mjesto za starije, novije i buduće aktiviste i aktivistkinje. Mjesto za učenje, inspiraciju i povezivanje pojedinaca i grupa koje djeluju za klimatsku pravdu", pozvali su iz Zelene akcije.

Kamp će okupiti tridesetak mladih iz Hrvatske, regije zapadnog Balkana i Norveške (“Nature and youth”) i pružiti im priliku da u lijepom ambijentu zajedno uče i istražuju što za njih znači klimatska pravda, kako iskoristiti svoje vještine, talente i interese te postati aktivan dio šireg klimatskog pokreta, poručili su organizatori i pozvali zainteresirane od 18 do 35 godina, koji dobro vladaju engleskim jezikom i zanimaju se za pitanja okoliša i klime da im se pridruže. 

Tema kampa je umrežavanje klimatskog pokreta i inovativni klimatski aktivizam. Program će nuditi prostor za diskusije, razmišljanje, zajednički rad te smišljanje strategija, s puno prostora za odmor, druženje i igre.

U sklopu kampa, otići će na jednodnevno studijsko putovanje na otok Krk, gdje će posjetiti još jedan primjer organiziranja klimatskih aktivista iz Europe i Hrvatske.

Ondje, na Krku, u Njivicama, od 14. do 18. rujna održava se prvi klimatski kamp u Hrvatskoj za izgradnju snažnog klimatskog pokreta u Hrvatskoj i Europi. Riječ je o prvom Jadranskom klimatskom kampu, nakon što su Extinction Rebellion Zagreb organizirali dva klimatska marša u Hrvatskoj. 

U kampu će se održati radionice o klimatskoj i društvenoj pravednosti, nužnosti sustavnih promjena, klimatskoj komunikaciji i klimatskoj anksioznosti, kao i  edukacije o uključivosti pokreta prema marginaliziranim skupinama te izgradnji pravednijeg i solidarnijeg društva, a tu je i druženje i umrežavanje s aktivistima_kinjama iz raznih aktivističkih pokreta iz cijele Europe.

Organiziraju se jer žele hitan zaokret od fosilnih goriva prema obnovljivim izvorima energije i apelirati na korištenje hrvatskih bogatstava sunca i vjetra za dobivanje čiste energije i energetsku neovisnost.

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Rezolucija pasica NOVA

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.