faza samoopisivanja

Državni zavod za statistiku: Dosad uspješno popisano više od 200 tisuća građana

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Započelo samostalno popisivanje stanovništva kroz sustav e-Građani
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Započelo samostalno popisivanje stanovništva kroz sustav e-Građani
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Započelo samostalno popisivanje stanovništva kroz sustav e-Građani
14.09.2021.
u 22:29
Iz DZS-a napominju da u prvoj fazi provedbe Popisa do 26. rujna građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva
Pogledaj originalni članak

Do utorka u 19 sati uspješno je popisano više od 200 tisuća građana u prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samoopisivanje), priopćio je Državni zavod za statistiku.

Iz DZS-a napominju da u prvoj fazi provedbe Popisa do 26. rujna građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica - jedno kućanstvo, ističu u priopćenju.

Takav način samopopisivanja, dodaju, omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

VIDEO Englezi idu u najveće testiranje krvi: Tako će detektirati 50 tipova raka!

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LE
Lezerni
23:19 14.09.2021.

Ne zanima me popis! Niti digitalno niti putem popisivaca, drzava gura svoj vjecito znatizeljni nos putem hrpe pitanja kojima uopce nije mjesto u popisu.

DU
Deleted user
22:54 14.09.2021.

Drzavni zavod za statistiku mora izraditi registar stanovnistva...i vec su to morali uciniti....era he digitalizavije..hrvatska ima dva miljuna automobila i svaki ima registarsku plocicu...a stanovnika nema 2 puta vise od automobila...