Društvo Marjan

Kome Grad pravi kanalizaciju do bespravnih stanova na Marjanu?!

uvođenje kanalizacije split
uvođenje kanalizacije split
uvođenje kanalizacije split
11.03.2015.
u 09:06
Ne spominje se ni zašto zahvat predviđa postavljanje kanalizacijskih cijevi duboko u Park šumu Marjan do parcela na kojima ne postoje nikakve građevine, upozoravaju iz Upravnog odbora društva Marjan
Pogledaj originalni članak

Javni poziv za uvid u spis za zahvat izgradnje vodoopskrbnog i kanalizacijskog cjevovoda u ulici Pod Kosom – Meje u postupku izdavanja lokacijske dozvole, objavljen na službenim stranivama Grada Splita na zahtjev Vodovoda i kanalizacije d.o.o., uznemirio je članove društva Marjan. Naime, glavnina zahvata odvijat će se u zaštićenom dijelu prirode Park šumi Marjan.

"Ne spominje se da će se zahvat odvijati na parcelama u Park šumi Marjan za koje se traži legalizacija protupravno izgrađenih i još uvijek nedovršenih stambenih višekatnica sa stanovima za tržište. Ne spominje se ni zašto zahvat predviđa postavljanje kanalizacijskih cijevi duboko u Park šumu Marjan do parcela na kojima ne postoje nikakve građevine" upozorili su iz Upravnog odbora društva Marjan i postavili pitanje radi li se o stvaranju preduvjeta za nove gradnje na parcelama koje nisu izgrađene.

"Tko je i s kojim pravom odlučio da građani Splita koji poštuju zakone RH i uredno podmiruju svoje financijske obveze prema Gradu Splitu plaćaju postavljanje vodovodne i kanalizacijske infrastrukture onima koji su se ogriješili o zakone RH protupravno gradeći zgrade u zaštićenom dijelu prirode Park šumi Marjan?" napisali su u otvorenom pismu.

>> Društvo Marjan: Vila Dalmacija ne smije postati Zabranjeni grad

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GA
galway
09:15 11.03.2015.

Kome grad PRAVI...? Dajte više...