Smijenjen nakon 23 godine

Doktor Nogalo u suzama: 'Sve su lagali i izmislili. Nisam nikome nikada lizao du*e'

Foto: Romana Kovačević
Dr. Boro Nogalo
Foto: Screenshot/24sata
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Boro Nogalo
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
Boro Nogalo
05.12.2019.
u 11:42
Vrlo emotivno reagirali su i zaposlenici Dječje bolnice Srebrnjak koji su se masovno okupili kako bi iskazali podršku preko noći smijenjenom ravnatelju doc. Bori Nogalu
Pogledaj originalni članak

Nakon što je smijenjen nakon 23 godine na čelu Dječje bolnice Srebrnjak, doc. dr. Boro Nogalo danas je u 11 sati u bolnici trebao održati konferenciju za novinare, no nisu ga htjeli pustiti u bolnicu. Konferenciju je održao izvan kruga bolnice, jer su mu iz Grada zaprijetili bude li davao izjave u krugu. Zaposlenici bolnice masovno su se okupili kako bi iskazali podršku Nogalu.

Nogalo se rasplakao na samom početku obraćanja javnosti. 

"Ne znam kada sam u životu plakao. Radio sam ovdje s ovim ljudima 23 godine i kome smeta da smo postali ovakva klinika. Nisam kriv po onim činjenicama koje oni navode. Njihove podvale, to njima služi na čast. Meni su bitni ovi moji ljudi koji su uz mene. Trudio sam se da budem pravedan. Sve su lagali i izmislili. Život teče dalje. Do ovoga me dovela moja tvrdoglavost. Nisam nikome nikada lizao dupe. Nisam bio ni u jednoj stranci. U dva dana te smjene kao da ništa nisi radio te još impliciraju da si nešto kriminalno radio", kazao je Nogalo.

"Zabranili su mi da nešto kažem danas. Nikoga i ne krivim, to su odradili interesni lobiji. Puno je političke diktature", dodao je. 

"Ništa nisam radio nečasno. Ovo je presica na kojoj sam dao samo jedan sažetak. Spoznao sam nešto puno vrednije", kazao je bivši ravnatelj pokazujući na ljude koji su stali uz njega.

Velika podrška zaposlenika

Vrlo emotivno reagirali su i zaposlenici Dječje bolnice Srebrnjak koji su se masovno okupili kako bi iskazali podršku preko noći smijenjenom ravnatelju doc. Bori Nogalu.

Njegov zamjenik prof. Davor Plavec, član Upravnog vijeća koje je smijenilo Nogala, izrazio je nevjericu i zaprepaštenje tim činom.

– U dokumentu koji je predsjednica Upravnog vijeća donijela i podijelila članovima neistine su i falsifikati – kazao je.

Prof. Mirjana Turkalj, voditeljica projekta Translacijskog centra vrijednog 452 mil.kn, koji će se financirati iz fondova EU, rekla je da će taj projekt bez doc. Nogala biti prilično izložen vjetrometini i ljudima koji ne žele da se provede na transparentan način.

– Gradski ured za nabavu htio je preuzeti projekt. Čini se da hoće preuzeti cijelu priču i ugroziti projekt – izjavila je prof. Turkalj i dodala: – To je europski projekt i dužni smo izvijestiti da postoji njegova ugroza. 

Doktori su rekli da njihov skup nije presica i da im je Gradski ured za zdravstvo konferenciju zabranio. Prim. Lana Tambić Bukovac odbila je funkciju v. d.ravnatelja kao moralni čin podrške bivšem ravnatelju Nogalu.

Podsjetimo, Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak smijenilo je docenta Boru Nogala s dužnosti ravnatelja. Kao razlog naveli su proceduralne nepravilnosti u zapošljavanju liječnika u zadnjih sedam godina. Kao mogući povod njegovoj smjeni, Nogalo je naveo želju za preuzimanjem i kontrolu nad projektom Dječje bolnice Srebrnjak koja je u srpnju ove godine potpisala najveći infrastrukturni projekt iz zdravstva i znanosti u Hrvatskoj financiran iz strukturnih fondova EU, u vrijednosti 60 milijuna eura.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 69

DU
Deleted user
11:49 05.12.2019.

Kriminalna banda oko Bandića i stranke 365 nanjušila je 60 mil. eura, plijen koji se ne propušta. Pa neće valjda nekom stručnom i neovisnom prepustiti da pošteno odradi taj posao?! Zato treba zgazit, smijenit, postavit svoje poslušnike i poslije dijelit plijen.

Avatar Ivkagoric
Ivkagoric
11:50 05.12.2019.

Ovo je primjer dno dna ove jadne Hrvatske. Još nisu prestali uništavati sve što vrijedi. Sad je dr. Nogalo na redu, a čovjek samo radi svoj posao i to godinama, uspješno dapače savršeno. Stvarno čovjeku dođe da se rasplače od muke i nemoći. Mene nećete vidjeti na nikakvim izborima... ...ebite se političari!

DR
Drass79
11:58 05.12.2019.

Bolnica je jedini europski centar izvrsnosti u dječjoj transplantaciji, i dobila 60 milja eura...pa neće valjda Bandinjo dopustiti da tim parama raspolaže čovjek koji nije savladao "povratnu loptu", pa to je osnova nogometne a i političke igre u Hrvata...