predsjednik RS

Dodik optužuje bošnjačke stranke da planiraju 150.000 migranata smjestiti u BiH

23.06.2018.
u 21:43
Ovo je namjerna akcija političkog Sarajeva zajedno sa sigurnosnom službom koju vodi SDA da se u BiH prije izbora uvuče, kako su oni planirali 150.000 migranata", rekao je Dodik u subotu na konferenciji za novinare.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovno je u subotu odbacio mogućnost smještaja migranata na području srpskog entiteta optužujući bošnjačke stranke da ih motiviraju na dolazak u ovu zemlju kako bi im dodijelili državljanstvo i tako utjecali na promjenu etničke i vjerske slike. 

"Ovo je namjerna akcija političkog Sarajeva zajedno sa sigurnosnom službom koju vodi SDA da se u BiH prije izbora uvuče, kako su oni planirali 150.000 migranata", rekao je Dodik u subotu na konferenciji za novinare.
Rekao je da će migrantima vlasti u Sarajevu regulirati status azilanta, a zatim se potruditi i da dobiju državljanstvo BiH.

Odbacio je mogućnost njihova razmještaja u Republici Srpskoj.
"Odbacujemo svako lociranje mjesta kao što su Banja Luka, Trebinje, Prijedor, Gradiška. Sve je to predviđeno da se ovdje stacionira po dvije-tri tisuće migranata", rekao je Dodik.

Rekao je da bi razmještanje migranata podrazumijevalo "ozbiljan pritisak na naš način života u Republici Srpskoj", te promjenu etničke i vjerske strukture u BiH.

Predsjednik RS-a naveo je i kako središnje vlasti u BiH manipuliraju brojem migranata koji su ušli u zemlji tvrdeći da ih je u stvari pet puta više. Po službenim podacima od početka nove migrantske krize krajem prošle godine u BiH je ušlo više od 5.200 migranata. Dodik je pak ocijenio kako su središnje vlasti BiH u rasulu te da nemaju stvarne podatke budući brojni migranti ulaze u zemlju putem ilegalnih prijelaza. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

ZA
Zapadnjak
22:39 23.06.2018.

sve vise pocinjem simpatizirati sa srpskom stvari u bih, odnosno protiv bakirovog dzihada, a nista ne priblizava zemlje i ljude kao zajednicki neprijatelj, steta sto su vlasti i u srbiji i u republici srpskoj pune cetnickih fanaticnih nacionalista koji ne znaju razlikovati stvarne neprijatelje od izmisljenih imaginarnih "ustasa", valjda ne mogu protiv tog svog "ceo svet se urotio protiv srba" mentaliteta...

MA
majmudin
02:24 24.06.2018.

da..tocno je. i u Hrvatsku 150.000...kaze poremecena baba merkel...bilo na DW..kaze babetina da ce migranti spasiti Hrvatsku..

Avatar rubinet
rubinet
21:56 23.06.2018.

150 tisuća imigranata u Bosnu treba smjestiti u Banja Luku