Ivan Pelegrin

Dobio tri godine jer je kokain iz Južne Amerike naručio u tenisicama i 6 boca

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Dobio tri godine jer je kokain iz Južne Amerike naručio u tenisicama i 6 boca
14.05.2014.
u 23:00
Ivan Pelegrin (58), prema optužnici, osmislio je način kako da različiti ljudi za njega prokrijumčare drogu iz Brazila i Perua
Pogledaj originalni članak

Ivan Pelegrin (58) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na tri godine zatvora zbog droge. Prema optužnici, Pelegrin je bio osoba za koju su tijekom 2007. i 2008. Boro Zadro, Slaven Kraljević, Saša Lončar, Marina Čeleković i Darko Banić, krijumčarili kokain iz Perua.

Prema planu, Pelegrin je od Eduarda Suareza kupio šest boca u kojima je bio tekući kokain, i to tako da je u svakoj boci bilo po 282,5 grama kokaina. Osim toga, kupio je i oko dva kilograma kokaina u prahu, a Zadro i ostali su drogu pokušali avionom prokrijumčariti u Hrvatsku skrivajući je u bocama i tenisicama. No Zadro i njegovi kompanjoni nisu imali sreće te su uhićeni.

Prva skupina uhićena je 11. prosinca 2007. na aerodromu São Paulo u Brazilu, a druga 19. kolovoza 2008. u Limi. Svi uhićenici, izuzev Pelegrina, osuđeni su na zatvorske kazne koje su izdržavali u peruanskim i brazilskim zatvorima. Tijekom suđenja Pelegrinu, u Zagrebu, neki od njih su svjedočili videolinkom.

>>Pakete krijumčarili u tenisicama, a tekuću koku u bocama vina

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar tajar
tajar
09:09 15.05.2014.

Iz naslova bi se dalo zaključiti, da bi presuda bila drugačija kada bi koku naručio u drugačijoj ambalaži!