pravda

Dobila otkaz jer se usprotivila radu nedjeljom: Tužila poslodavca i dobila nevjerojatnu odštetu

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
Dobila otkaz jer se usprotivila radu nedjeljom: Tužila poslodavca i dobila nevjerojatnu odštetu
21.01.2019.
u 11:10
'Napravila je ovo za sve radnike koji su diskriminirani te je ovo ujedno i njihova pobjeda'
Pogledaj originalni članak

Marie Jean Pierre, šezdesetogodišnja je žena koja se usprotivila radu nedjeljom i tako istjerala vodu na vlastiti mlin. Naime, Marie je više od desetljeća radila u kuhinji Conrad Miami Hotela na pranju posuđa. S obzirom na to da joj je svaka nedjelja bila radna, nije uspjela ići na bogoslužja. No Marie je odlučila namjerno propustiti šest nedjeljnih smjena kako bi mogla prisustvovati misnom slavlju u jednoj crkvi u Miamiju, prenosi Mirror.

Ubrzo je dobila otkaz, nakon čega je podignula tužbu protiv svojeg poslodavca. Njezina optužba tvrdi da je njezin sada bivši poslodavac prekršio Zakon o građanskim pravima iz 1964., koji štiti radnike od diskriminacije na temelju rase, vjere, spola ili porijekla. Sud je prošli tjedan donio presudu u njezinu korist, dodijelivši joj 21 milijuna dolara odštete, koja je uključivala i naknadu za zaostale plaće te odštetu za emocionalnu bol.

– Ona je Kristov vojnik. Napravila je ovo za sve radnike koji su diskriminirani te je ovo ujedno i njihova pobjeda – kazao je Marc Brumer, njezin odvjetnik. 

VIDEO Što nam donosi smanjenje PDV-a

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

CH
CharlesBukowski
11:34 21.01.2019.

BRAVO

Avatar lapolapo
lapolapo
11:49 21.01.2019.

U naslovu treba pisati nije u Hrvatskoj,pa sudska praksa nam u radnim sporovima izgleda kao licitacija..tko da više.

MO
modovisisajteMaraschino
12:33 21.01.2019.

ja nemam ništa protiv rada nedjeljom ako radnik to ŽELI i ako poslodavac to PLATI.... ovakve rasprave su ništa koristi kod nas... svi su protiv rada nedjeljom a svi nahrupe u trgovačke centre nedjeljom kao da je smak svijeta u ponedjeljak....